• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Kars’ta Kültür, Turizm Ve Tanıtım Konseyi’nin İlk Toplantısı Yapıldı

Kars’ta Kültür, Turizm Ve Tanıtım Konseyi’nin İlk Toplantısı Yapıldı
Kars'ta Kültür, Turizm ve Tanıtım Konseyi'nin ilk toplantısı yapıldı.

Kars'ta Kültür, Turizm ve Tanıtım Konseyi'nin ilk toplantısı yapıldı.

Bir otelin salonunda düzenlenen toplantıya, Kars Valisi Günay, Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars Milletvekilleri Dr. Selahattin Beyribey, Ahmet Arslan, Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, İlçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, turizm sektörleri ve STK'lar katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen toplantının amacı, Kars'ta kültür, turizm ve tanıtım sektöründe faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör arasında koordinasyonu sağlamak, sektörün sürdürülebilir büyüme stratejilerinin belirlenmesinde kamu-özel sektör eşgüdümünü, sektör kümlerini ve güç birliğinin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Kültür, Turizm ve Tanıtım Konseyi'nin açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü hakan Doğanay, "Bu oluşturmuş olduğumu Kars, Kültür, Turizm ve Tanıtım Konseyi, Sayın Valimiz bize böyle bir talimat verdi. Biz bunu oluşturmaya çalıştık. Dilimizin döndüğü, elimiz yettiği şekilde bir şeyler ortaya çıkarmaya çalıştık. Bugün bu toplantının lasnman, yani basın lansmanı, tanıtım toplantısı, daha sonra bu toplantı oluşturmuş olduğu 6 teşkilat şeması içerisinde yer alacak. Daha sonra bu toplantı özele doğru inecek. Çalışma grupları oluşturulacak. Çalışma gruplarından çıkan sonuçlar konseye getirilecek, danışma kuruluna getirecek. İcra kuruluna getirilecek, öncelik sırasına göre belirlenecek. Aciliyet sırasına göre toplantıdan çıkacak sonuçlar değerlendirilecek, ele alınacak" dedi.

"CİDDİ EKSİKLİKLERİMİZ VAR. EKSİKLİKLERMİZ BİZDEN KAYNAKLI, KARS'IN BU GÜZELLİKLERİNİ MAALESEF TANITAMAMIŞIZDIR. DOLAYISIYLA BEN YEREL YÖNETİCİ OLARAK BU KONULARDA KENDİMİ SUÇLAYABİLİRİM"

Toplantıda söz alan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars'ın güzelliklerini yeterince tanıtamadıklarını ve yerel yönetici olarak kendisini de bu konuda suçlu bulduğunu söyledi.

Karaçanta, "Tabi ki biz her konuşmamızda Kars'ın önemli turizm potansiyeline sahip olduğunu her sohbetimizde mutlaka dile getiriyoruz. Ciddi eksikliklerimiz var. Eksikliklerimiz bizden kaynaklı, Kars'ın bu güzelliklerini maalesef tanıtamamışızdır. Dolayısıyla ben yerel yönetici olarak bu konularda kendimi suçlayabilirim. Bundan sonra ki süreçte bu toplantıların olmasıyla tanıtımların daha yüksek seviyede olacağına inanıyorum. Bugün çok değerli milletvekillerimizin bu toplantı için Ankara'dan buraya teşrifleri, bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bu demektir ki bundan sonraki süreçte de ilimizi tanıtabilmek için dün olduğu gibi bugünde, yarında el ele daha iyi hedeflere varacağımıza inanıyorum. Yani oturup konuştuğumu her yerde diyoruz ki Kars hepimizin rüyalarını süsleyen, hedeflerimizin olduğu, hakikaten ideallerimizin olduğu güzeller güzeli bir şehir. Bugün işte 90 bin şehidi bağrında barındıran, kristal karıyla güzel ilçesi olan Sarıkamış gibi güzel bir ilçesi olan bir ilin adıdır Kars. Bugün Ani Antik kenti ile Dünya'nın hiçbir yerinde olmayan tarihi mirası olan güzel bir ilin adıdır Kars, dolayısıyla biz hep birlikte bu güzellikleri nasıl tanıtabiliriz? Nereye götürebiliriz? Bugün bunları konuşmamız lazım, bugün bunları tartışmamız lazım ki Kars'ı hak ettiği yere taşıyabilelim ve bu vesile ile borcumuzu da Kars'a ödemiş olalım" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Kars Valisi Günay Özdemir, "Bu sistemin hepsi baktığınız zaman parça parça her yerde uygulanan ama bir biriyle haberi olmadan, bir biriyle iletişimi olmadan uygulanan sistemler olduğu için çok faydasını göremediğimiz uygulamalar oluyor. Projeler hazırlanıyor, projeler yapılıyor. Bakıyorsunuz ki herkes ayrı ayrı proje yapıyor. Bizim avantajımızda neydi? Dediğim gibi bütün hepsini yukarıdan görebilmemiz ve bakıyoruz ki herkes çalışıyor. Herkes bir şeyler yapıyor ama bunları bira araya getirirsek daha fazla sinerji oluştururuz, daha fazla kazanç elde ederiz düşüncesiyle böyle bir sistem kurduk. Aslında bu sistem baktığınız zaman Türkiye'de gerçekten ilk sistem. Yani başka birimlerde, başka kurumlarda kuruluyor belki, işte tarımda kuruluyor, farklı bir şekilde kuruluyor. Turizm birlikleri oluşturuluyor ama bizim kurduğumuz sisteme benzer bir sitem, bütün kesimleri içine alacak bir sitem henüz Türkiye'de ilk kez biz kurmuş olacağız. Konsey var, icra kurlu var, danışma kurulu var ve aynı zamanda çalışma grubu da var. Sistemi çalıştıran 4 tane grubun amacı aslında hepsini ayrı ayrı görevlendirmek. Katılımcı olarak baktığımızda da hepsine ayrı ayrı kişiler katılıyor. Buda bu işle uğraşan, bu işin içinde olan tüm kesimleri, tüm insanları, tüm kamu kurum ve kuruluşundaki personeli ve tüm paydaşları işin içine alıyor" şeklinde konuştu.

Kültür, Turizm ve Tanıtım Konseyi'nin ilk toplantısına katılan AK Parti Milletvekilleri Dr. Selahattin Beyribey ile Ahmet Arslan'da birer konuşma yaparak Kültür, Turizm ve Tanıtım Konseyi'ne her türlü desteği vereceklerini belirttiler. Toplantıda, STK'lar ve turizm sektörünün temsilcilerine de söz verilerek görüşleri alındı.

Kars’ta Kültür, Turizm Ve Tanıtım Konseyi’nin İlk Toplantısı Yapıldı

Kars’ta Kültür, Turizm Ve Tanıtım Konseyi’nin İlk Toplantısı Yapıldı

Kars’ta Kültür, Turizm Ve Tanıtım Konseyi’nin İlk Toplantısı Yapıldı

Kars’ta Kültür, Turizm Ve Tanıtım Konseyi’nin İlk Toplantısı Yapıldı

Kars’ta Kültür, Turizm Ve Tanıtım Konseyi’nin İlk Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim