• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Kars’ta Kick Boksçulardan İlginç Protesto

Kars’ta Kick Boksçulardan İlginç Protesto
Şanlıurfa'da düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesel Altın Ödüllü Kick Boks Turnuvalarına katılan 16 sporcu, kazandıkları 14 dereceyle Türkiye'nin...

Şanlıurfa'da düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesel Altın Ödüllü Kick Boks Turnuvalarına katılan 16 sporcu, kazandıkları 14 dereceyle Türkiye'nin dikkatini üzerlerine çekerken, kendilerine sahip çıkmayan Karslı yetkililerin dikkatlerini çekmek için kazandıkları madalyaları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde ağaca astılar.

Spora destek verilmediğini, gençlerin, çocukların adeta internet ortamına, kahve köşelerine, sokaklara yönlendirildiğini ifade eden sporcular, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin her daim sporcularına destek çıktını hatırlatarak, Kars'taki yetkililerinde bir an evvel spora gereken destek ve ilgiyi göstermelerini istediler.

Şanlıurfa'da geçtiğimiz günlerde düzenlenen ve Kars'ı temsilen 16 sporcunun katıldığı turnuvada; Karssporlu Kick Boksçular takım halinde 1. olurken, en örnek spor kulübü unvanını da kazandı. Ayrıca, Karsspor Kulübü Kick Boks Takımı Antrenörü Bülent Gönen ise yılın en centilmen antrenörü ödülüne layık görüldü. Aldıkları başarılarla Kars'a dönen sporcular, Şanlıurfa'ya giderken kendilerine yetkililerce bir araç dahi tahsis edilemediğini hatırlatarak, kendi harçlıklarıyla gittikleri müsabakalardan başarıyla dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler. Sporcular dikkat çekmek için kazandıkları madalyaları bir bir ağaca asarak, yetkilileri protesto etti.

FUTBOLCULARLA EL ELE

Karsspor Kulübü futbolcuları ve Karsspor Kulübü Kick Boks Takımı sporcularının birlikte gerçekleştirdiği protesto eylemine Karsspor İkinci Başkanı Alper Tunga Kılıç da katıldı. Sporcuların kendi çabalarıyla elde ettikleri başarının meyvesiyle ağacı süsleme kararı aldıklarını ve kulüp yönetimi olarak kendilerinin de bu karara saygı duyduklarını ifade eden Kılıç, herkesi Kars'ın spor anlamındaki bu çabalarına destek vermeye davet etti.

KILIÇ: "GÖNÜL İSTERDİ Kİ YETKİLİLERE TAKDİM EDELİM"

Karsspor Kulübü 2. Başkanı Alper Tunga Kılıç, "Şehrimizin gençlerinin sportif dallarda desteklenmediği ve mağdur olduğu noktalarda sesimizi duyurmak ve bir çağrıda bulunmak için toplandık. Şehrimizin yetkililerine bugün anlımızın akıyla, gururla, Urfa'dan dönen 16 sporcumuz almış olduğu 14 derece ile dönmelerinden gurur duyarak bugün buradayız. Bu arkadaşlarımız almış oldukları dereceleri gönül isterdi ki bu madalyaları şehrimizin yetkililerine takdim edelim. Bu gururu onlarla da paylaşalım. Ama bu sporcu arkadaşlarımız maalesef bugün bu madalyalarını şehrimizin yetkililer ve yöneticileriyle değil, buradaki bir ağaca asmayı daha uygun görmüşler. Onların kararına da saygı duymak lazım" dedi.

Sözün bittiği yerde olduklarını ifade eden Kılıç, "Bize böyle geçici bahaneler üreterek, işte ödenek olmadığına dair, bu tür konularla açıklama yapmasınlar. Devletimiz güçlüdür. Milletimiz güçlüdür. Devletimiz her konuda gençlerinin yanındadır. Bizler de devletimizin yanındayız. Bunu bilmeyenler varsa öğrenmek isteyenler varsa bu şehirden öğrenebilirler. Geçmişimize bakıp öğrenebilirler" şeklinde konuştu.

Daha sonra sporcular Urfa'da kazandıkları madalyaları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü karşısında bulunan ağaca astılar. Sporcular vatandaşlarda destek verdi. Kars'ta spora yeterince değer verilmediğini belirten başarılı sporcular, kendi harçlıklarıyla müsabakalara gittiklerini, doğru dürüst gıda alamadıklarını ve buna rağmen Kars layıkıyla temsil ederek kente madalyalarla döndüklerine de dikkat çektiler.

Kars’ta Kick Boksçulardan İlginç Protesto

Kars’ta Kick Boksçulardan İlginç Protesto

Kars’ta Kick Boksçulardan İlginç Protesto

Kars’ta Kick Boksçulardan İlginç Protesto

Kars’ta Kick Boksçulardan İlginç Protesto

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim