• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Kars'ta İSKEP girişimcileri mezun oldu

Kars'ta İSKEP girişimcileri mezun oldu
Kars Belediyesi ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) önderliğinde yürütülen İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) girişimcileri mezun...

Kars Belediyesi ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) önderliğinde yürütülen İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) girişimcileri mezun oldu.

İSKEP kapsamında ildeki dezavantajlı bireylerin işgücü piyasasına girişlerinin önündeki engellerin kaldırılması ve bireylere verilen eğitimlerin ardından istihdam edilebilirliklerinin arttırılması amaçlanıyor.

Kars Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, proje kapsamda Belediyeleri öncülüğünde Kars İŞKUR Müdürlüğü ve KOSGEB işbirliğiyle 23 Kasım – 16 Aralık 2015 tarihleri arasında "Girişimcilik Eğitimleri" gerçekleştirildiği bildirildi. 22 kursiyerin katılımı ile gerçekleşen eğitimlerde iş kurma süreçleri, iş planlarının hazırlanması ve hibe destekleri konusunda bilgilerin verildiği kaydedildi.

Açıklamada, İSKEP projesinin hedeflerinden birinin çeşitli bilgilendirme ve farkındalık faaliyetleri ile hizmet sağlayıcılar, karar alıcılar ve dezavantajlı bireyler arasında diyalog geliştirilmesine yönelik çalışmalar olduğu üzerinde duruldu. Dezavantajlı bireyler ve hizmet sağlayıcılar ile samimi diyaloğun korunması ve devam ettirilmesinin İSKEP projesi için son derece önemli olduğuna dikkat çekilen açıklamada, 22 katılımcıya "Girişimcilik Eğitimi" yanı sıra mezuniyet töreni düzenlenerek İSKEP sertifikalarının verildiği paylaşıldı.

Düzenlenen törene Kars Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Bedel, Başkan Yardımcısı Hüseyin Polat, Teknik Başkan Yardımcısı Arda Soner Tatlı, Özel Kalem Müdürü Muhammet Koç, Kars İŞKUR Müdürü Yusuf Bulut, İSKEP İstihdam ve Rehberlik Hizmetleri Koordinatörü Filiz Güven, Sosyal Hizmetler Koordinatörü Sosyolog Elif Penmek ve İSKEP Medya ve Tanıtım sorumlusu Ersin Güvercin katıldı.

Öte yandan 15 günlük eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere Girişimcilik Sertifikalarının da verileceği ve 21 Aralık - 25 Aralık tarihlerinde koçluk hizmeti sağlayacak koçluk uzmanlarının ise İSKEP tarafından görevlendirileceği açıklandı.

Kars'ta İSKEP girişimcileri mezun oldu

Kars'ta İSKEP girişimcileri mezun oldu

Kars'ta İSKEP girişimcileri mezun oldu

Kars'ta İSKEP girişimcileri mezun oldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim