• BIST 9079.97
  • Altın 2322.902
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9788
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Kars’ta GAK-MEK-GİD çalıştayı düzenlendi

Kars’ta GAK-MEK-GİD çalıştayı düzenlendi
Kars'ta Gazaltı Kaynakçılığı Meslek Edindirme Kursu ile Genç İstihdamının Desteklenmesi Projesi (GAK-MEK-GİD) çalıştayı düzenlendi.

Kars'ta Gazaltı Kaynakçılığı Meslek Edindirme Kursu ile Genç İstihdamının Desteklenmesi Projesi (GAK-MEK-GİD) çalıştayı düzenlendi.

Öğretmenevi Salonu'nda düzenlenen ve Gazi Ahmet Muhtar Paşa Mesleki Teknik ve Teknik Anadolu Lisesi'nin proje yürütücülüğünü yaptığı çalıştayda, proje ortakları Kars Belediyesi, Kars Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği, Kars Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı temsilcileri yer alırken, iştirakçi olarak da Kars Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kars İş-Kur temsilcileri, eğitimci uzmanlar, projede yer alan genç girişimciler ve Gazi Ahmet Muhtar Paşa Mesleki Teknik ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

28 Şubat 2017'ye kadar sürecek proje, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA)'nın, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programın dört bileşeninden biri olan istihdam öncelik ekseni çerçevesinde hazırlanan projenin Genel Koordinatörlüğü Kader Gümüş tarafından yürütülüyor.

Proje süresi 12 ay olan ve toplam proje bütçesi 406.326,40 euro maliyetinde olan projenin dayanağı ise sektörel yatırım alanlarında genç istihdamın desteklenmesi. Ayrıca 364.027,82 euro- 42.298,58 euro Eş-finansman kaynaklı olan projenin yürütücüsü Kars Gazi Ahmet Muhtar Paşa Mesleki Teknik ve Teknik Anadolu Lisesi, operasyonel yöneticisi ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. Projenin hedef grupları da, proje sahibi olan Kars Gazi Ahmet Muhtar Paşa Mesleki Teknik ve Teknik Anadolu Lisesi 11. ve 12. sınıflarında eğitim gören toplamda 40 öğrenci, ayrıca 18-29 yaş arası 40 işsiz genç ve işverenler ile yerel paydaşlar olarak belirlendi.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte olan Türkiye İş Kurumu'nun Operasyon Faydalanıcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı'nın Sözleşme Makamı olduğu Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında Gazi Ahmet Muhtar Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından uygulanmakta olan TRH1.2.PYEIS/P-03/1013 referans nolu "Gazaltı Kaynakçılığı Meslek Edindirme Kursu ile Genç İstihdamının Desteklenmesi (GAK-MEK-GİD)" projesi çerçevesinde açılan Gazaltı Kaynakçılığı Meslek Edindirme Kursu hakkında açıklamada bulunan Proje Genel Koordinatörü Kader Gümüş, projenin hedefini anlattı.

Gümüş, "Kars ilinde yaşayan 80 gencimize Gazaltı Kaynakçılığı Meslek Edindirme Kursu vererek gençlerin istihdam edebilirliğini artırmak, genç istihdamını destekleyici girişimcilik eğitimleri, genel beceri eğitimleri, mesleki rehberlik hizmetleri vererek gençlerin istihdamını destekleyici bütüncül hizmetler sağlamak ve kapasitelerini artırmak ve böylece öğrenci olan kursiyerlerin de okuldan işe geçişlerini kolaylaştırmak, bilgilendirme ve tanıtım toplantıları düzenleyerek işgücü talep ve arz taraflarının ilgili aktörlerini bir araya getirmek ve işbirliğini güçlendirmek olarak belirlendi" dedi.

Öte yandan Proje faaliyetlerinde; okul bünyesinde Gazaltı Kaynakçılığı atölyesi kuruldu. 5 ay boyunca devam edecek olan Gazaltı Kaynakçılığı Meslek Edindirme Kursunun başlatılması ve devam ettirilmesi sağlanacak.

Kursiyerler 2 farklı kaynak yöntemi olan TİG ve MİG/MAG konusunda teorik ve uygulamalı eğitimler alacak. Kursiyerleri genel beceri eğitimleri ve mesleki gelişim ve rehberlik eğitimleri ile desteklenecek. Kursiyerler KOSGEB girişimcilik eğitimleri alacak. İşverenlerin ve kursiyerlerin katılımıyla işbirliği toplantıları düzenlenecek.

Kursiyerlerin işbaşı eğitimi almaları ve akabinde sertifikalandırılmaları sağlanacak. Başarılı olan ilk 20 kursiyerin sanayisi gelişmiş bir ilde staj yapmaları sağlanacak. Ayrıca yapılan işbirliğini geliştirme çalıştayları ile işverenlerle kursiyerlerin bir araya gelmesi sağlanacak ve proje, kurs ve kursiyer bilgileri tüm illerdeki ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacak.

Kars’ta GAK-MEK-GİD çalıştayı düzenlendi

Kars’ta GAK-MEK-GİD çalıştayı düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim