• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Karşıyaka’yı 23 Nisan coşkusu sardı

Karşıyaka’yı 23 Nisan coşkusu sardı
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 26. kez düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Karşıyaka Çocuk Şenliği'nin coşkusu tüm ilçeyi sardı.

Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 26. kez düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Karşıyaka Çocuk Şenliği'nin coşkusu tüm ilçeyi sardı. Almanya, Sri Lanka, Azerbaycan, Makedonya, Slovenya, Kırgızistan, KKTC, Kosova ve Moldova'dan gelen çocuklar, gösterileriyle kenti karnaval alanına dönüştürdü.

Karşıyaka Belediyesi'nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlediği 26. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği büyük coşkuya neden oldu. 200 yabancı çocuk ile Ankara'dan Kuzeyin Uşakları Halk Dansları Topluluğu'nun konuk olduğu şenliğin ikinci gününde; Karşıyaka İskele, Alaybey İZBAN girişi ve Mavibahçe AVM'de gösteriler sunuldu. Alaybey'deki etkinlikte, Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da izleyicilerle buluştu. Renkli gösteriler büyük alkış aldı.

Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği kapsamında geleneksel hale gelen "Balkan Gecesi" de yoğun ilgi gördü. Ahmet Piriştina Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlik, yaklaşık iki saat sürdü. Kosova, Makedonya Veles, Makedonya Üsküp ile Azerbaycan ekipleri gösterileri ile göz doldurdu. Gecede Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği ekipleri de gösteri yaptı. Yöresel kıyafetleriyle oyunlarını sergileyen çocuklar, çoğunluğu Balkan göçmeni olan konuklara muhteşem bir gece yaşattı.

Final bayramda

Üçüncü gün Doğal Yaşam Parkı gezisi ve piknik yapılırken, şenlik 22 Nisan Pazar günü Evrensel Çocuk Müzesinde "Çocuk Gözüyle Evrensel Değerler" temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmasının ödül töreni ve gösterilerle sürecek. Aynı gün saat 17.30'da Zübeyde Hanım Mahallesi KSK 100. Yıl Meydanında etkinlikler gerçekleştirilecek. 23 Nisan'da bayram coşkusunun final gösterileriyle taçlanacağı şenlik, misafir çocukların ertesi gün Karşıyaka'dan ayrılmasıyla son bulacak.

"Herkesi bekliyoruz"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Ulu önderimiz Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, 26. yıla ulaşan şenliğimizde, yine büyük coşkuyla kutluyoruz. Herkesi etkinliklerimize, bu büyük coşkuya ortak olmaya bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim