• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Karşıyaka’ya Almanya’dan ’Kardeş’ Geliyor

Karşıyaka’ya Almanya’dan ’Kardeş’ Geliyor
Uluslararası alanda yaptığı çalışmalar ve kazandığı ödüllerle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, Almanya'da Türklerin en yoğun yaşadığı...

Uluslararası alanda yaptığı çalışmalar ve kazandığı ödüllerle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, Almanya'da Türklerin en yoğun yaşadığı ilçelerden biri olan Heidenheim'ın "kardeş belediye" önerisini geri çevirmedi ve "İyi Niyet Protokolü" imzalandı. Başkan Akpınar, "Proje ve yatırımlarımızı paylaşacağız. Kentimizin tanıtımı için örnek işbirliklerine imza atacağız" dedi.

Proje ve yatırımlarını uluslararası arenaya taşımak ve Karşıyaka'yı yurt dışında daha yaygın tanıtmak için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, Almanya'da Türk nüfusunun en yoğun yaşadığı ilçelerden biri olan Heidenheim ile "kardeş belediye" olmak için ilk adımı attı. Geçtiğimiz hafta Almanya'ya giden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve belediye meclis üyeleri, Heidenheim Kaymakamı Thomas Reinhardt ile "İyi Niyet Protokolü" imzaladı. İki kent kısa süre içinde "Kardeş Belediye Sözleşmesini" de imzalayacak.

ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ

Protokol kapsamında her iki belediye; çocuklar, gençlik ve okullar, spor faaliyetleri, ekonomik ve turistik yatırımlar, atık yönetimi ve sosyal hizmetler konusunda işbirliği yapacak. Hazırlanacak ortak projeler, AB fonlarıyla desteklenecek.

"KARDEŞLİK BAĞINI GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Karşıyakamızdaki çalışmalarımızı uluslararası arenaya yaymak, oradaki kentlere örnek olmak ve ilçemizi en iyi şekilde tanıtmak istiyoruz. Bu doğrultuda Heidenheim ile kardeş olacağız. Ortak çalışmalar yaparak her iki kenti de daha iyi tanıtacak ve geliştireceğiz" diye konuştu.

"KARŞIYAKA TÜRKİYE'NİN EN GELİŞMİŞ KENTLERİNDEN BİRİ"

Heidenheim Kaymakamı Landrat Thomas Reinhardt ise "Karşıyaka Türkiye'nin en değerli ve en gelişmiş ilçelerinden biri. Bu çalışmayı yapmak onların desteğini almak bizler için çok önemli. Ortak projeler üreterek kardeşlik bağlarımızı geliştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Karşıyaka’ya Almanya’dan ’Kardeş’ Geliyor

Karşıyaka’ya Almanya’dan ’Kardeş’ Geliyor

Karşıyaka’ya Almanya’dan ’Kardeş’ Geliyor

Karşıyaka’ya Almanya’dan ’Kardeş’ Geliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim