• BIST 9530.47
  • Altın 2480.006
  • Dolar 32.427
  • Euro 34.7227
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Karşıyaka’nın Filizleri’ne Muslera ve Olcay Şahan da destek veriyor

Karşıyaka’nın Filizleri’ne Muslera ve Olcay Şahan da destek veriyor
Avrupa Birliği'nden yılın en iyi uygulanan sosyal sorumluluk projesi büyük ödülünü alan Karşıyaka'nın Filizleri/Her Apartman Bir Öğrenci Okutuyor projesine...

Avrupa Birliği'nden yılın en iyi uygulanan sosyal sorumluluk projesi büyük ödülünü alan Karşıyaka'nın Filizleri/Her Apartman Bir Öğrenci Okutuyor projesine spor camiasının da büyük destek verdiği belirtildi.

Tüm Türkiye'nin projeyi desteklediği üniversitelilere burs vermek için seferber olduğuda belirtilirken, projenin Türkiye sınırlarını aştığını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yaşananların çok sevindirici olduğunu söyledi. Başkan Akpınar, "Erzurum'dan New York'a kadar projeye destek vermek isteyenlerin aramasından gurur duydum. Avrupa'da da projemizi uygulamak isteyen şehirlerin belediye başkanlarının araması bizleri çok mutlu etti. Avrupa'da projeyi uygulamak isteyen her belediye başkanına kapımız açıktır." dedi.

PROJEMİZ DÜNYADA BİR İLK

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, dünyada bir ilk olarak uygulanan ve sınırları Türkiye'yi aşan Karşıyaka'nın Filizleri Projesi'nin, Avrupa Kamu Yönetimi Enstitüsü (EİPA) tarafından, 36 ülkeden 266 proje arasında, "En İyi Uygulanan Sosyal Sorumluluk Projesi" seçilmesinden dolayı da gururlu olduklarını söyledi.

Sporcularımızdan ve ünlülernden gelen destekle hem Türkiye'de hem de Avrupa'da her öğrenciye ulaşmak istediklerini de belirten Başkan Akpınar, "Projemize yer veren tüm ulusal kanallarımıza da şükran borçluyuz. Galatasaray'ın dünyaca ünlü kalecisi Fernando Muslera'dan, Beşiktaş'ımızın başarılı oyuncusu Olcay Şahan'a kadar spor camiasından da tam destek alıyoruz." diye konuştu.

Türkiye Milli Takım ve Barcelona formasını giyen Arda Turan'ın ardından, Galatasaray'ın file bekçisi Fernando Muslera, Galatasaray Kaleci Antrenörü Claudio Taffarel, A Milli Takım ve Beşiktaş'ın formasını giyen Olcay Şahan ve Cenk Tosun'un da üniversite öğrencilerine burs sağlamak için destek mesajı yayınladığını tekrarlayan Başkan Akpınar, şöyle konuştu:

"2015 yılındaki performansıyla 28 yıl sonra Spor Toto Basketbol Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan ve adını Avrupa Ligi'ne yazdıran ilçemizin ünlü takımı Pınar Karşıyaka'nın baş antrenörü Ufuk Sarıca ve basketbolcular da projeye tam kadro destek verdi. Karşıyaka'nın Filizleri Türkiye sınırlarını aştı, Avrupa şehirlerine de ulaşacağız."

"40'A YAKIN TANINMIŞ İSİM DESTEK VERDİ"

Karşıyaka Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine karşılıksız burs sağlamak için başlatılan ve kısa sürede Türkiye'nin en önemli projelerinden biri olan Karşıyaka'nın Filizleri'ne, katkının ünlü isimlerin de katkısıyla her geçen gün büyüdüğü ifade edildi. Karşıyaka'nın Filizleri için kamera karşısına geçen ünlülerin, çektikleri tanıtım filmi ile tüm Türkiye'ye destek çağrısı yaptığı ve yaklaşık 4 ayda tamamlanan kısa filmin, 40'a yakın ünlü isim tarafından desteklendiği de belirtildi.

Tanıtım filminde, Cem Yılmaz, Sıla, Serdar Ortaç, Cemal Hünal, Burçin Terzioğlu, Arda Turan, Derya Köroğlu, Selçuk Yöntem, Ceyhun Fersoy, Metin Uca, Ufuk Sarıca ve Pınar Karşıyaka, Necmi Yapıcı, Levent Üzümcü, Altan Gördüm, Zuhal Olcay, Evrim Alasya, Alp Kırşan, Volkan Konak, Zahide Yetiş, Neslihan Yeldan, Emre Kınay, Seray Sever, Altay, Sunay Akın, Haluk Bilginer, Engin Altan Düzyatan, Sumru Yavrucuk, Gupse Özay, Ali Poyrazoğlu, Hadise, Muslera, Taffarel, Olcay Şahan, Cenk Tosun ve Müjdat Gezen'in yer aldığı da belirtildi.

KARŞIYAKA'NIN FİLİZLERİ NASIL DOĞDU?

Belediyelerin yasal olarak üniversite öğrencilerine burs verememesi üzerine, örnek bir sosyal sorumluluk projesi başlatan Karşıyaka Belediyesi, duyarlı Karşıyakalıları örgütleyerek Karşıyaka'nın Filizleri Projesi'ni başlattı. Burs vermeyi kabul eden apartman sakinleri, ihtiyaç sahibi üniversitelilerle bir araya getirilerek burs sağlandı.

Kısa sürede taksi durakları, esnaflar, meslek odaları, dernekler, belediye çalışanları ve muhtarlar da projeye dahil olarak üniversitelilere burs vermeye başladı. Proje, farklı il ve ilçelerce de örnek alınarak uygulamaya başlandı. 14 aylık süreçte 300'e yakın öğrenci burs aldı. Üniversitelilere, 10 ay boyunca, ayda 300 lira burs sağlanıyor. Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan ve kısa sürede Türkiye'nin en önemli sosyal sorumluluk projeleri arasında gösterilen Karşıyaka'nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz - Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyor projesi Avrupa Birliği'nden en iyi sosyal sorumluluk ödülü aldı.

Belediyenin organizasyon gücü ve halkın örgütlenme becerisi ile üniversite öğrencilerine karşılıksız burs imkanı sağlayan proje; Avrupa Kamu Yönetimi Enstitüsü tarafından, 2 yılda bir düzenlenen Avrupa Kamu Sektörü Ödülleri'nde (EPSA) "Avrupa'nın En İyi Uygulanan Sosyal Sorumluluk Projesi" seçildi. Avrupa Kamu Sektörü Ödülleri'ne 36 ülkeden 266 proje katıldı. 26 farklı kategoride elemeler yapıldı ve Filizler projesi de en iyiler arasında yerini aldı.

Sertifika töreni Hollanda'nın Maastricht kentinde yapıldı. Karşıyaka'nın Filizleri Projesi, İzmir sınırlarını aşarak şu an İstanbul, Ankara, Bursa, Tekirdağ, Çanakkale, Samsun, Balıkesir, Mersin ve Adana illerinde uygulanıyor. İlçeler bazında ise Ataşehir, Beşiktaş, Çankaya, Nilüfer, Çorlu, Süleymanpaşa, Biga, Bafra, Bandırma, Mezitli ve Çukurova'da projeye katıldığı belirtildi.

Karşıyaka’nın Filizleri’ne Muslera ve Olcay Şahan da destek veriyor

Karşıyaka’nın Filizleri’ne Muslera ve Olcay Şahan da destek veriyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim