• BIST 9563.32
  • Altın 2480.673
  • Dolar 32.4889
  • Euro 34.5819
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

Karşıyakalılara e-devlet hizmeti

Karşıyakalılara e-devlet hizmeti
Karşıyaka Belediyesi, "e-devlet" uygulamasına katıldı. Karşıyakalılar bu uygulama aracılığıyla sicil, beyan, tahakkuk ve tahsilat bilgisi sorgulama gibi...

Karşıyaka Belediyesi, "e-devlet" uygulamasına katıldı. Karşıyakalılar bu uygulama aracılığıyla sicil, beyan, tahakkuk ve tahsilat bilgisi sorgulama gibi işlemlerini, belediyeye gelmeden internet üzerinden yapabilecek.

Vatandaşların belediye hizmetlerine elektronik ortamda ulaşabilmesi için daha önce "e-belediye" uygulamasını başlatan Karşıyaka Belediyesi, bu defa da "e-devlet" sistemine dahil oldu. Karşıyakalılar, kamu kurumları ile vatandaşlar arasında güvenli bilgi paylaşımı esasına dayanan "e-devlet" sistemine, "www.turkiye.gov.tr/karsiyaka-belediyesi" adresi üzerinden bağlanabiliyor. Uygulamaya giriş için, TC kimlik numarası ve "e-devlet" şifresi yeterli oluyor. Sistem üzerinden, arsa rayiç değerleri ile beyan, sicil, tahakkuk ve tahsilat bilgisi sorgulama işlemleri yapılabiliyor. Giriş sayfasından, "e-devlet" sistemiyle entegre hale getirilen "e-belediye" uygulamasına da bağlanılabiliyor.

E-BELEDİYE UYGULAMASI

Karşıyaka Belediyesi'nin "www.karsiyaka.bel.tr" web adresinde sunulan "e-belediye" hizmeti kapsamında ise çeşitli sorgulama ve ödeme işlemleri yapılabiliyor. Sorgulama bölümünde borç, vergi affı bilgileri, arsa rayiç değerleri, inşaat maliyet bedelleri, bina aşınma oranları, çevre temizlik tarifeleri, evrak takip, nikah dairesi, encümen kararları, meclis kararları ile emlak beyan bilgilerine ulaşabiliyor. Ödeme menüsünden de borç sorgulaması ve ödeme yapılabiliyor, ödeme bilgileri ile hesap bilgileri takip edilebiliyor.

SIRA BEKLEMEK, ZAMAN KAYBI YOK

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Vatandaşlarımızın hizmetlerimize belediye binasına gelmelerine gerek kalmadan kolayca ulaşabilmelerini sağlamak adına, bilişim teknolojilerinin tüm imkanlarından yararlanmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda, belediyemizi "e-devlet" uygulamasına da taşıdık. Karşıyakalılar artık sıra beklemeden, zaman kaybetmeden, internet bağlantısı olan herhangi bir noktadan sisteme giriş yaparak ilgili hizmetleri alabiliyor. Bu uygulama, vatandaşlarımıza olduğu kadar, kamusal kaynakların tasarrufu noktasında bize de yarar sağlıyor. Tüm vatandaşlarımız hem "e-devlet" hem de "e-belediye" uygulamalarını gönül rahatlığıyla ve güvenle kullanabilir." dedi.Cihan

Karşıyakalılara e-devlet hizmeti

Karşıyakalılara e-devlet hizmeti

Karşıyakalılara e-devlet hizmeti

Karşıyakalılara e-devlet hizmeti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim