• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Karşıyaka’da Şekere Karşı Bilinçlendirme Semineri

Karşıyaka’da Şekere Karşı Bilinçlendirme Semineri
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, şeker hastalığına karşı bilinçlendirmek için yapılan seminerde, katılımcılara şekere yol açan etkenler ve korunma...

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, şeker hastalığına karşı bilinçlendirmek için yapılan seminerde, katılımcılara şekere yol açan etkenler ve korunma yolları hakkında bilgiler verildi.

Halk sağlığının korunmasına katkı sağlamak isteyen Karşıyaka Belediyesi, vatandaşları şeker hastalığına karşı bilinçlendirmek için bir seminer düzenledi. Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından, Nergiz ve İnönü mahalle merkezlerinde gerçekleştirilen etkinliklerde, şekere yol açan etkenler ve korunma yolları sıralanarak erken tanı ve tedavi ile ilgili bilgiler verildi. Katılımcıların şeker ve tansiyon ölçümleri de yapıldı. Değerleri ortalamanın üzerinde olanlar, daha detaylı inceleme için hastanelere yönlendirildi. Seminerlerde, erken teşhisin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Uz. Dr. Neşe Korkmaz, "Çağımızın bulaşıcı olmayan, salgını haline gelen şeker hastalığı, hem dünyada hem de ülkemizde giderek yaygınlaşıyor. Beraberinde pek çok sağlık sorununa ve ciddi organ hasarlarına da yol açabilen şeker hastalığına karşı erken teşhis büyük önem taşıyor. Erken tanı, yaşam tarzı değişikliği, kilo vermek ve egzersizle, bu hastalık yüzde 58'e varan oranlarla önlenebiliyor. Şekerden korunmak için mutlaka düzenli ölçüm yaptırmalı, sağlıklı beslenmeli ve fiziksel aktivitelere yönelmeliyiz" dedi.

SEMİNERLER SÜRÜYOR

Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Alaybey Mahalle Merkezi ile Ahmet Piriştina Kültür Merkezi'nde de ücretsiz diyabet seminerleri gerçekleştireceğini bildirdi. Dr. Neşe Korkmaz'ın, 24 Şubat Çarşamba günü saat 13.15'te Alaybey'de; 29 Şubat Pazartesi günü saat 10.30'da ise Ahmet Piriştina Kültür Merkezi'nde vatandaşlarla buluşacağı belirtildi.

Karşıyaka’da Şekere Karşı Bilinçlendirme Semineri

Karşıyaka’da Şekere Karşı Bilinçlendirme Semineri

Karşıyaka’da Şekere Karşı Bilinçlendirme Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim