• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5824
  • Euro 34.6959
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Karşıyaka’da ‘Hukuk ve Demokrasi’ konuşuldu

Karşıyaka’da ‘Hukuk ve Demokrasi’ konuşuldu
Karşıyaka'da geleneksel hale gelen "Ayın Konuğu" etkinliklerinde, bu kez CHP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Bülent Tezcan ve tecrübeli hukuk adamı Turgut...

Karşıyaka'da geleneksel hale gelen "Ayın Konuğu" etkinliklerinde, bu kez CHP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Bülent Tezcan ve tecrübeli hukuk adamı Turgut Kazan ağırlandı. "Hukuk, Demokrasi ve Türkiye" başlıklı söyleşide, 15 Temmuz sonrası yaşanan gelişmeler ve daha fazla demokrasi için yapılması gerekenler tartışıldı.

Atakent Hikmet Şimşek Sanat Merkezinde gerçekleşen "Ayın Konuğu" etkinliği yaklaşık iki saat sürdü. Cumhuriyet Halk Partisi'nin hukuk politikalarında başı çeken ve Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Bülent Tezcan ile Avukat ve Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyesi Turgut Kazan, "Hukuk ve Demokrasi" çizgisinde, ülkemizde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. OHAL'de uygulanan yaptırımların da masaya yatırıldığı etkinliği, yüzlerce Karşıyakalı takip etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, "Türkiye'de, hukuk, demokrasi ve adalet kelimeleri ne yazık ki yan yana bile gelmiyor, işlerlik kazanmıyor. Hukuktan bahsetmemiz mümkün değil. İktidarlar, hukuku ve adaleti kendilerine göre şekillendiriyorlar. Bu da felaket senaryoları yaşamamıza neden oluyor. Bizim arzumuz; demokratik, laik Türkiye idealine yeniden kavuşmaktır. Bunun için sosyal ve toplumsal muhalefetin de tam anlamıyla uygulanması gerekir" dedi.

Türkiye'nin en tecrübeli avukatlarından biri olan Turgut Kazan da hukuk, demokrasi ve adalet kavramlarının, siyasi iktidarlarca kendi lehlerine kullanıldığını savundu. Kazan, "Hukuk kuralları uygulanmıyor, demokrasiden bahsedilemiyor. OHAL sürecinde düşünce özgürlüğü de ne yazık ki sınırlandırıldı. "Düşünüyorum, o halde yokum" mantığını zihinlere işlediler. Hukukun esamesi bile okunmaz oldu" diye konuştu.

Karşıyaka’da ‘Hukuk ve Demokrasi’ konuşuldu

Karşıyaka’da ‘Hukuk ve Demokrasi’ konuşuldu

Karşıyaka’da ‘Hukuk ve Demokrasi’ konuşuldu

Karşıyaka’da ‘Hukuk ve Demokrasi’ konuşuldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim