• BIST 9524.59
  • Altın 2489.559
  • Dolar 32.5037
  • Euro 34.7109
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Karşıyaka’da Ayın Konuğu Emre Kongar

Karşıyaka’da Ayın Konuğu Emre Kongar
'Ayın Konuğu" söyleşileri kapsamında her ay farklı bir tanınmış ismi Karşıyakalılarla buluşturan Karşıyaka Belediyesi, bu kez Prof.

'Ayın Konuğu" söyleşileri kapsamında her ay farklı bir tanınmış ismi Karşıyakalılarla buluşturan Karşıyaka Belediyesi, bu kez Prof. Dr. Emre Kongar'ı ağırladı. Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe büyük ilgi gösteren vatandaşlar salonu tamamen doldurdu. Ülke gündemine ve yakın geçmişe dair çarpıcı tespitlerde bulunan Kongar, söyleşinin ardından okurları için kitaplarını da imzaladı.

Türkiye'nin alanında uzman ve tanınmış isimlerini vatandaşlarla buluşturmak amacıyla "Ayın Konuğu" söyleşilerini başlatan Karşıyaka Belediyesi, Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın ardından ikinci etkinliği Prof. Dr. Emre Kongar ile gerçekleştirdi. Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye büyük ilgi gösteren Karşıyakalılar, salonu tamamen doldurdu. Etkinliğe yaklaşık bin kişi katıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da söyleşiyi vatandaşlarla birlikte izledi.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Toplumbilimci, yazar, Kültür Bakanlığı eski Müsteşarı, öğretim üyesi ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Emre Kongar, söyleşi boyunca ülke gündemindeki gelişmeleri ve yakın tarihe ışık tutan anekdotları konuklarıyla paylaştı. Değerlendirme ve tespitleriyle büyük alkış alan Prof. Dr. Kongar, Karşıyaka'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Etkinlik bitiminde ayakta alkışlanan Kongar, okurlarının kitaplarını da imzaladı.

"BİLİMDEN, EĞİTİMDEN YANAYIZ"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Karşıyakalılar ve İzmirliler adına size çok teşekkür ediyorum. Cehaletin bu kadar sırtının sıvazlandığı süreç içerisinde biz Karşıyakalılar ve İzmirliler olarak bilim, sanat ve eğitimden yana duruşumuzu sergiliyoruz. Sizler gibi değerleri bu salonda misafir etmekten ve bilgilerinizi bizimle paylaşmanızdan dolayı oldukça mutluluk ve onur duyuyoruz. Bizim cumhuriyet sevdamızı kimse sorgulayamaz. Baskılara hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz. Bizi hiç kimse susturamayacak ve yıldıramayacak. Çünkü biz gücümüzü sokaktan alıyoruz" dedi.

Karşıyaka’da Ayın Konuğu Emre Kongar

Karşıyaka’da Ayın Konuğu Emre Kongar

Karşıyaka’da Ayın Konuğu Emre Kongar

Karşıyaka’da Ayın Konuğu Emre Kongar

Karşıyaka’da Ayın Konuğu Emre Kongar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim