• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Karşıyaka, ‘Zeybek’ ile Türkiye ikincisi oldu

Karşıyaka, ‘Zeybek’ ile Türkiye ikincisi oldu
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Büyükler Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Karşıyaka Belediyesi, Türkiye'nin renklerini Karşıyaka'da buluşturdu.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Büyükler Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Karşıyaka Belediyesi, Türkiye'nin renklerini Karşıyaka'da buluşturdu. İki gün süren dev organizasyonda, ülkenin dört bir yanından gelen 32 ekip hünerlerini sergiledi. Denizli yöresi oyunlarıyla büyük beğeni kazanan Karşıyaka Belediyespor da Türkiye ikincisi oldu.

32 ekiple görsel şölen

Karşıyaka Belediyesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen "Büyükler Türkiye Şampiyonası', Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda gerçekleşti. İki gün süren şampiyona; Adana, Diyarbakır, Erzurum, Hakkari, Trabzon gibi çeşitli illerden toplam 32 ekibin katılımıyla görsel şölene dönüştü. Birinci gün yapılan "Geleneksel Düzenlemeli Dal" yarışmasında 14 ekip arasından Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü şampiyon olurken; Artvin Atabarı ikinci, Kırklareli Belediyesi de üçüncü sırada yer aldı.

Kıyasıya mücadele

İkinci gün ise "Geleneksel Düzenlemesiz Dal" yarışması yapıldı. 18 ekibin kıyasıya mücadele ettiği yarışın birincisi Diyarbakır Yenişehir HEM GSK oldu. Ev sahipliği heyecanını önemli bir başarıyla taçlandıran Karşıyaka Belediyespor ise Türkiye ikinciliğine uzandı. Denizli Yöresi'nin "Tavas Zeybeği, Acıpayam Zeybeği, Gireniz Ören Zeybeği ve Alyazmam Zeybeği" oyunları ile performans sergileyen ekip, büyük alkış aldı. Üçüncülük kupasını ise Erzurum Büyükşehir Belediyesi EBFAD GSK kaldırdı.

"Anadolu'nun renklerini buluşturduk"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Anadolu'nun renklerini Karşıyakamızda buluşturmaktan; yurdumuzun dört bir yanından gelen halk oyunları ekiplerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Bizlere iki gün boyunca muhteşem bir görsel şölen sunan tüm ekiplere teşekkür ediyor, kutluyorum. Bu organizasyonda kentimizi başarıyla temsil eden ve Türkiye ikincisi olarak göğsümüzü kabartan Karşıyaka Belediyespor ekibine de hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Gönüllerin şampiyonu

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu da "Bu çok önemli yarışma için bizlere destek veren başta Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar'a, yarışmacı ekiplerimize, eğitmenlerine, ailelerine, hakemlerimize, emeği geçenlere ve halk oyunlarına gönül vermiş izleyicilerimize teşekkür ediyorum. Bizim için yarışmaya katılan ekiplerin hepsi gönüllerin şampiyonudur" diye konuştu.

Karşıyaka, ‘Zeybek’ ile Türkiye ikincisi oldu

Karşıyaka, ‘Zeybek’ ile Türkiye ikincisi oldu

Karşıyaka, ‘Zeybek’ ile Türkiye ikincisi oldu

Karşıyaka, ‘Zeybek’ ile Türkiye ikincisi oldu

Karşıyaka, ‘Zeybek’ ile Türkiye ikincisi oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim