• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Karşıyaka Sokaklarında Seyyar Makam Odası Dönemi

Karşıyaka Sokaklarında Seyyar Makam Odası Dönemi
İki yıllık görev süresince binlerce misafirini makam odasında ağırlayan ve artan randevu taleplerine yanıt vermekte zorlanan Karşıyaka Belediye Başkanı...

İki yıllık görev süresince binlerce misafirini makam odasında ağırlayan ve artan randevu taleplerine yanıt vermekte zorlanan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, resmi görüşmeleri yaparken halkla iç içe olmak için "seyyar makam odası" uygulaması başlattı.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte mahalle ziyaretlerine ağırlık veren Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar bir yandan resmi görüşmelerini yapmak, diğer yandan vatandaşların talep ve önerilerini dinleyebilmek için "seyyar makam odası" uygulaması başlattı. Her geçen gün artan randevu taleplerine karşılık vermekte zorlanan Başkan Akpınar, yeni uygulama sayesinde vatandaşlarla buluşmaya başladı. Seyyar Makam Odası uygulamasının ilk durağı İnönü Mahallesi oldu. Muhtarlık Binası önünde masa ve sandalyeler ile geçici ziyaret odası oluşturan Başkan Akpınar, gün içindeki resmi görüşmelerini burada kabul etmeye başladı. Geri kalan zamanda da vatandaşların talep ve önerilerini dinleme fırsatı yaratan Başkan Akpınar, mahalle için yapılan çalışmaları da yerinde inceledi. Uygulamanın her hafta farklı bir mahallede süreceği belirtildi.

"BENİM YERİM MAKAM DEĞİL, SOKAK"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, protokol randevularının dışındaki tüm görüşmelerini sokakta gerçekleştireceğini ifade ederek, "Belediye başkanlarının en büyük sorunlarından bir tanesi aşırı randevu taleplerine karşılık verememek. 2 yıldır ne yazık ki yetişemiyorum. Çünkü bu randevu talepleri tüm çalışma günümü harcamama neden oluyor. Bu da sokaktan insanı kopartıyor. Bu sene randevu taleplerini belediyede değil, muhtarlıklarımızın yanına kuracağım "makam" odalarında karşılayacağım. Geri kalan zamanı da sokaklarda çalışmaya ayıracağım. Makamı sadece bürokrasinin işleyeceği ve rutin işlerin yapılacağı bir yer olarak kullanacağım. Makam odası, randevu taleplerinin karşılanacağı bir yer değildir. Sürekli özel görüşme talepleri beni kısıtlıyor. Kapımız herkese açık ama beni bundan sonra makam odasında değil, sokakta görecek vatandaşlarımız. Randevu talep eden yurttaşlarımızla da özel görüşmeyi mahallemizde yapacağım. İki yıldır, ilkleri, halkın bize verdiği güçle yerine getiriyoruz. Protokol randevularının dışındaki tüm görüşmelerimi sokakta gerçekleştireceğim" dedi.

İnönü Mahalle Muhtarı Hasan Söğüt de, uygulamanın kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, "İlk olarak İnönü Mahallesi'nde başlaması bizleri çok mutlu etti. Hem resmi temaslarını hem de halk görüşmesini yapması bizim için çok önemli" diye konuştu.

Karşıyaka Sokaklarında Seyyar Makam Odası Dönemi

Karşıyaka Sokaklarında Seyyar Makam Odası Dönemi

Karşıyaka Sokaklarında Seyyar Makam Odası Dönemi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim