• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Karşıyaka Bilim Müzesi’ne ziyaretçi akını

Karşıyaka Bilim Müzesi’ne ziyaretçi akını
İzmir'in Karşıyaka Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Bilim Müzesi, son beş ayda Ege Bölgesi'nin dörtbir yanından 8 bin ziyaretçi ağırladı.

İzmir'in Karşıyaka Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Bilim Müzesi, son beş ayda Ege Bölgesi'nin dörtbir yanından 8 bin ziyaretçi ağırladı. 86 okul ve 197 grup, müzeye geziler düzenledi. Öğrenciler, gözlem ve deneylerle bilim dünyasını keşfetme imkanı buldu.

EGE'DE BİR İLK

Bilimin temel prensiplerini, keşif yöntemiyle yakından tanıma imkanı sunan Karşıyaka Belediyesi Bilim Müzesi, eğitim yılının birinci yarısında ziyaretçi akınına uğradı. Ege Bölgesi'nin ilk bilim müzesi olan tesise, 2015 Eylül ayından bu yana 4 bin 637 ziyaretçi geldi. Ekim ayındaki Bilim Şenliği ise 3 bini aşkın bilim meraklısını müzede buluşturdu. Büyük kısmı öğrencilerden oluşan ziyaretçiler katılımcı, eğlenceli, deneyerek ve anlayarak öğrenmeyi amaçlayan faaliyetlerle bilimi yakından tanıma fırsatı yakaladı. Öğrenme istasyonlarında, bilim ve teknolojinin günlük yaşamın üzerideki etkilerini keşfetti. Tematik bilim oyunları, atölyeler, yarışma ve söyleşilere katıldı.

Daha aydınlık bir gelecek için, bilimle iç içe nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Bilim Müzemiz, bilimi toplumun geneline yayma hedefimize çok önemli katkılar sağlıyor. Çocuklarımız burada, bilimin soğuk laboratuvarlara sıkışmış, anlaşılmaz formül ve işlemlerle yürütülen bir gizlilik olmadığını keşfetme imkanı buluyor. Sadece İzmir değil, Ege'nin dörtbir yanından ziyaretçilere de evsahipliği yapan müzemize, her yaştan bilim meraklılarını bekliyoruz." dedi.

Mavişehir Dudayev Bulvarı'nda, 750 metrekarelik kapalı alanda faaliyet gösteren Bilim Müzesi'nde "Sonsuz Aynalar", "Kuvvet", "Süper Kulak", "Karışmayan Sıvılar" ve "Uçaklar Havada Nasıl Kalır?" gibi başlıklar altında, 60'ı aşkın öğrenme istasyonu bulunuyor. Bu istasyonlarda eğitim ortamları oluşturularak bilimi halk diline tercüme eden, anlaşılır kılan, kalıcı öğrenmeye yönelik etkinlikler sunuluyor. Okul öncesinden başlayarak, her yaş grubuna yönelik faaliyetler düzenleniyor. Ücretsiz gezilebilen müzeyi, hafta içi ziyaret etmek için 324 60 60 numaralı telefondan randevu almak gerekiyor. Hafta sonu ise randevusuz olarak da ziyaret edilebiliyor.

Karşıyaka Bilim Müzesi’ne ziyaretçi akını

Karşıyaka Bilim Müzesi’ne ziyaretçi akını

Karşıyaka Bilim Müzesi’ne ziyaretçi akını

Karşıyaka Bilim Müzesi’ne ziyaretçi akını

Karşıyaka Bilim Müzesi’ne ziyaretçi akını

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim