• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Kars’a 256 yataklı modern hastane

Kars’a 256 yataklı modern hastane
Kars’ta 256 yatak kapasiteli hastanenin yapımı tamamlandı. Modern Hastaneye Harakani ismi verildi.

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Atıf Deniz, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Adem Çalkın, ile birlikte Harakani Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek, hastanenin son durumuyla ilgili bilgiler aldılar.

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Harakani Devlet Hastanesi şehirde bulunan mevcut devlet hastanesinin ve Kadın ve Çocuk Doğum Hastanesi’nin ikisinin bir araya toparlanmış şekli. Bu geçici br toparlanmadır. Mevcut Kars Devlet Hastanesi gelecek yıl, modern bir hale getirildikten sonra tekrar Kadın Çocuk ve Doğum Hastanesi oraya taşınacak. Burası devlet hastanesi olacak. Ama buna rağmen şu anda burada bir sıkışıklık yaşanmasını beklemiyoruz. 39 bin metrekare kapalı alanı olan bir mekendan bahsediyoruz. Yeni Devlet Hastanesi çok güzel bir donanıma sahip, hem fiziki mekan olarak, hem tefrişat olarak, çok ince şeyler düşünülmüş.

Yani enfeksiyon hastalarının giriş kapıları, onların müşade odaları, bir biriyle alkasızlaştırılmış. Korunma şekilleri, diyalizin ayrı kapıdan girişi, tahliyesi hepsi birbirinden ayrı, doğumhanenin ayrı kapılarının oluşu ve bu çok korunaklı bir ortam sağlayacak hastaneye. Yani hastaneye gelmişken, hani eski bir deyim vardır ya; “hastaneye gittiğin zaman hasta olacağın bir mekan” burası olmayacak. Yavaş yavaş taşınma işlemleri yapılıyor. Bundan sonra burada hizmet verilecek” dedi.

Daha sonra söz alan Milletvekili Ahmet Arslan, Harakani Devlet Hastanesi’nin yapımına emeği geçenlere teşekkür etti.

Arslan, “Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen bir çok kişi var. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sayın Başbakanımızdan, Sağlık Bakanlarımızdan onların ekibinden bu Ankara ayağı, burada da genel sekreterimizden başlamak üzere hastane çalışanlarının bu hastanenin dört başı mamur olabilmesi adına olağan üstü bir gayreti var. Bu gayretten dolayıdır ki normalde Eylül-Ekim ayında açmayı düşündüğümüz hastaneyi inşallah 30 Aralık 2014 Salı günü hizmet verir hale getireceğiz.

Salı günü insanımıza bu hastane hizmet verecek. Bunun için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. insanımızın da daha iyi günlerde sağlık hizmeti alması adına, hem sağlık diliyoruz. Hem şifa diliyoruz. İnşallah burada şifa bulurlar diyorum. 256 tane çok modern yatakları olan, her birinin tek tek şişme özelliği olan, her birinde refakatçi yatağı olabilecek yataklar olan, her bir odada banyosu WC’si, televizyonu ve buzdolabı olan ve ayrıca gardrobu olan odalardan bahsediyoruz. Böyle 256 tane çok modern yatak var. Ayrıca yoğun bakımı, acili ve acil komplikasyonları da saydığınız zaman 390 yatağı olan bir hastaneden bahsediyoruz. İşte böyle bir hastaneye mevcur devlet hastanesiyle kadın doğum ve çocuk hastanesinin hizmetleri toplanıyor, burada verilecek. Kadın doğumun olduğu yerde hizmet verilebilir miydi?

Verilebilirdi ancak insanımız buranın kalitesini gördükten sonra, buradaki hizmeti gördükten sonra inanınki oradan şikayetçi olacaklardı. Dolayısıyla hem mevcut sağlık personelinin daha iyi bir ortamda hizmet vermesi hem de insanımızın daha uygun ortamda hizmet alması adına burada hizmet vermek doğruydu. Arkadaşlar sağlık yönünden irdelediler. Biz de insanımızın hizmet alması adına doğru olacağını düşündük ve böyle bir karar alındı” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 256 Yatak kapasiteli Modern Harakani Devlet Hastanesi gezildi. 5 kattan oluşan hastanede her şey en ince detayına kadar düşünülmüş. Harakani Devlet Hastanesi 41 milyon TL.’ye mal oldu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim