• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Kars Valisi Günay Özdemir Tarihi Muradiye Hamamı’nı İnceledi

Kars Valisi Günay Özdemir Tarihi Muradiye Hamamı’nı İnceledi
Kars Valisi Günay Özdemir, Tarihi Muradiye Hamamı'nda incelemelerde bulundu.

Kars Valisi Günay Özdemir, Tarihi Muradiye Hamamı'nda incelemelerde bulundu.

Vali Günay Özdemir, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Selim Kaymakamı Erdinç Dolu ile birlikte geldiği Muradiye Hamamı'nı gezerek hayata geçirilecek proje hakkında gazetecilere bilgi verdi. Vali Günay Özdemir, başlatmış oldukları "Tarihi Kültürü ile Kars'ın Kurtarılması ve Turizme Kazandırılması" projesi kapsamında Kars'ın tarihi kimliğini ön plana çıkaracaklarını söyledi.

Vali Günay Özdemir, "Kars tarihiyle, kültürüyle Türkiye'nin, bölgemizin önemli kentlerinden birisi. Önemli tarihi eserlere sahip olan ilimizde maalesef zaman içerisinde bu tür eserlerimiz kaybolmaya başlamış. İki yıl önce geldiğimizde burada başlatmış olduğumuz tarihi kültürüyle Kars'ın kurtarılması ve turizme kazandırılmasıyla ile ilgili projelerimizi devam ettiriyoruz" dedi.

Özellikle Kale'nin aydınlattırılması, Evliya Cami, Ulu Cami, Harakani bölümünün düzenlenmesi, Osmanlı Mahallesi'nin yapılması ve Osmanlı eserleri olan eserlerin restorasyonu ile ilgili her türlü projelerin devam ettiğini ifade eden Özdemir, "Özellikle Özel İdare'nin mülkiyetinde olan Muradiye Hamamı ile başladık. Çünkü valilik olarak bizim görevimiz şehrin dışındaki köylerle ilgili ama kaybolacak olan tarihimize valilik olarak sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda da ihaleye çıktık ve ihalesi de önümüzdeki günlerde yapılacak. Onun dışında Mazlum Ağa Hamamı Maliye Hazinesi'ne ait yine valiliğimiz bünyesinde projelerini hazırlıyoruz. Onun da yine özel idareye devredilmesiyle ihalesi gerçekleşecek. Şu anda iki hamamımızla ilgili de maddi anlamda kaynak sıkıntımız yok" diye konuştu.

Projelerle ilgili kaynak sıkıntılarının olmadığına dikkat çeken Özdemir, "Bu konuda biliyorsunuz geçen yıl Sayın Başbakanımız ciddi bir kaynak aktarmıştı. O kaynağımızı da biz yine bu şekilde devam ettiriyoruz. Bu tür harcamalarımıza harcıyoruz. Kaynak konusunun Türkiye'de herhangi bir sıkıntısının olmadığını, ciddi kaynakların turizm ve kültür anlamında aktarıldığı bütün illerimizde görüyoruz. Kars da bundan nasibini, payını alıyor. Onun dışında Beylerbeyi Sarayı ile ilgili yine restorasyon projesini hazırlıyoruz. Şu anda Erzurum Kültür Varlıklarına yazıldı konu. Eğer oradan konu hızlı bir şekilde gelirse onunda yine proje revizyonu yapılacak. Kuruldan geçtikten sonra da oranın da ihalesini yapacağız ve orayı da yine Evliya ve Ulu Cami projesinin sosyal ve ekonomik kullanımına açacağız" şeklinde konuştu.

Vali Günay Özdemir, daha sonra Tevfik Paşa Konağı ve Tarihi Kars Evleri'ni gazetecilerle birlikte gezdi. Özdemir, Kars'taki tarihi değerlerin gün geçirilmeden kısa sürede bulundukları durumdan kurtarılması gerektiğini vurguladı. Tarihi Kars Evleri'nin önündeki en büyük engelin ise sahipleri olduğu belirtildi.

MURADİYE HAMAMI

Kars Kalesi altında Tarihi Taş Köprü başında bulunan Muradiye Hamamı uzun yıllar Karslılara hizmet vermişti. Hamam yaklaşık 25 yıl önce kapatılmış ve geçen süre içerisinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından sökülerek tahrip edilmişti. Son günlerde sık sık yerel ve ulusal basında gündeme getirilen Muradiye Hamamı geçtiğimiz hafta ihaleye çıkarılmıştı.

Kars Valisi Günay Özdemir Tarihi Muradiye Hamamı’nı İnceledi

Kars Valisi Günay Özdemir Tarihi Muradiye Hamamı’nı İnceledi

Kars Valisi Günay Özdemir Tarihi Muradiye Hamamı’nı İnceledi

Kars Valisi Günay Özdemir Tarihi Muradiye Hamamı’nı İnceledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim