• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Kars Valisi Günay Özdemir, AFAD Ekibini Makamında Kabul Etti

Kars Valisi Günay Özdemir, AFAD Ekibini Makamında Kabul Etti
Kars Valisi Günay Özdemir, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında İl Afet ver Acil Durum Müdürü Oktay Aygan ve beraberindeki kurum çalışanlarını...

Kars Valisi Günay Özdemir, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında İl Afet ver Acil Durum Müdürü Oktay Aygan ve beraberindeki kurum çalışanlarını makamında kabul etti.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Aygan, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla Kars'ta yapılacak etkinlikler ve kurum çalışmaları hakkında Vali Özdemir'e bilgiler verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Günay Özdemir, fay hatları üzerinde bulunan Türkiye'de, Deprem Haftası nedeniyle yapılacak etkinliklerin; kamuoyunun yeniden bilgilendirilmesi, dikkatinin çekilmesi ve farkındalık oluşturmada çok önemli yeri olduğunu belirtti.

Özdemir, "Türkiye Dünya'nın en önemli deprem bölgelerinden birisinde yer almakta ve büyük can ve mal kayıplarına yol açan doğal afetlerle sık sık karşılaşmaktadır. Topraklarımızın yüzde 66'sı 1. ve 2. derecede deprem bölgesinde bulunmaktadır.Toplumun her kesimini içine alan eğitim uygulamaları ve tatbikatlar ile ülkemizde depremlere karşı bir farkındalık ve dirençli toplum kültürünün de oluşacağı muhakkaktır" dedi.

1-7 Mart 2016 Deprem Haftası nedeniyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce başta çocuklar olmak üzere toplumun her kesimini kapsayacak eğitim ve tatbikatlar düzenlenecek, tatbikat ve etkinlikler ile okullarda dağıtılmak üzere afetlere yönelik eğitim broşürleri dağıtılacak.

Öte yandan Kars İi Afet Acil Durum Müdürlüğü'nce Kars Harakani Havalimanı Arama ve Kurtarma Malzeme Tanıtım Sergi ve Standı açılacak. Hafta boyunca Haydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Deprem Konferansı, Tahliye ve Yaralı Kurtarma Tatbikatı, Alparslan Anadolu Lisesi Deprem Konferansı ve Tahliye Tatbikatı, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Deprem Konferansı ve Tahliye Tatbikatı, Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Arama ve Kurtarma Malzeme Tanıtım Sergi ve Standı, Faik Fikriye T. Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Deprem Konferansı ve Tahliye Tatbikatı ve Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arama ve Kurtarma Malzeme Tanıtım Sergi ve Standı açılacak.

Afet Acil Durum Müdürlüğü'nce 27 Mayıs 2016 tarihine kadar Kars'ta lise, ortaokul, ilkokullar ile anaokullarının tamamı ve merkeze bağlı köylerdeki ortaokullara deprem seminerleri ve tahliye tatbikatları düzenleneceği bildirildi.

Kars Valisi Günay Özdemir, AFAD Ekibini Makamında Kabul Etti

Kars Valisi Günay Özdemir, AFAD Ekibini Makamında Kabul Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim