• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta; “Yüce Türk Milleti Hain Terör Örgütüne Gereken Cevabı Verecektir”

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta; “Yüce Türk Milleti Hain Terör Örgütüne Gereken Cevabı Verecektir”
Mardin'in Nusaybin ilçesinde hain terör örgütü tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının zırhlı aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada,...

Mardin'in Nusaybin ilçesinde hain terör örgütü tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının zırhlı aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada, 1 askerin şehit olduğu, 6 askerinde yaralandığı olaya yaralandığı hain saldırıya Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'dan tepki geldi.

Başkan Murtaza Karaçanta, Yüce Türk Milleti'nin onurlu duruşu ile hain terör örgütüne birlik ve beraberlik içerisinde gereken cevabı vereceğini söyledi.

Murtaza Karaçanta, "Biz biriz, beraberiz ve ilelebet de böyle kalacağız. Türk milleti şartlar ne kadar ağır olursa olsun, tahriklere kapılmamalı. Türkiye'yi bir iç çatışma ortamına, bir kardeş kavgasına sürüklemek isteyen hain tezgahlara asla alet olmamalıdır" dedi.

Başkan Karaçanta, "Taşkınlıktan ve ölçüyü kaçıran heyecan selinden uzak durmak, sağduyulu ve soğukkanlı hareket etmek herkesin en temel tarzı olmalıdır. Her gün şehit haberi gelirken, Türk halkının bu duruma sessiz kalmayacağını burdan belirtmek istiyorum. Güvenlik güçlerimiz bu hain terör örgütüne en ağır şekilde karşılık vermektedir. Bizlerde her zaman güvenlik güçlerimizin yanındayız" diye konuştu.

"TÜRK MİLLETİ OYUNLARA GELMEZ!"

Karanlık bir elin ülkeyi ateşe vermeye çalıştığını ifade eden Başkan Karaçanta, Türk-Kürt düşmanlığı için provokasyon yapan, fırsat kollayan, ortam yoklayan mihrakların kurguladıkları oyunlara düşmemek, yazdıkları senaryolara alet olmamak gerektiğini kaydetti.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, "Vahşet, kan, göz yaşı projelerine Türkiye'yi de dahil etmeyi planlayan şer odakları düğmeye basmış ve güvenlik güçlerimize yönelik saldırılar birbiri ardına devam etmiştir. Askerlerimiz polislerimiz birer birer şehit olmaya devam etmektedir. Şehit askerlerimize ve polislerimize yüce Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve Türk milletine baş sağlığı diliyoruz, yaralı askerlerimize ve polislerimize ise acil şifalar temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

"TÜRK MİLLETİ ALÇAK TERÖR ÖRGÜTÜNE EN SERT ŞEKİLDE CEVAP VERECEKTİR"

Türk Milletinin alçak terör örgütüne gereken cevabı vereceğine dikkat çeken Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, özetle şunları söyledi:

"Ülkemizin bir kargaşaya düşmesini bekleyen şeref ve edep fukaraları Türk Milletinin Malazgirt'te, Kurtuluş Savaşı'nda ve Çanakkale'de vermiş olduğu mücadeleyi akıllarından çıkarmamalıdırlar. Millet olarak, alçak terör saldırıları karşısında tahriklere gelmemeliyiz. Bizi, çirkin hesaplarına alet etmeyi aklından geçirenler; Türk-Kürt düşmanlığını bilemeye çalıştılar, ama başaramadılar. Mezhep kıvılcımını çıkararak, son yurdumuzun ateşe verilmesini istediler, ama yapamadılar yapamayacaklarda."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim