• BIST 9714.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Karpuz üretiminde son nokta!

Antalya'da bir firma, tamamen müşterinin talebine göre karpuz üretiyor. Çekirdeksiz ve her tarafı aynı lezzette olduğu öne sürülen karpuz, 3 ile 7 kilo arasında istenilen ağırlıkta ve standart boyutta müşteriye sunuluyor.
Bu da kişiye özel karpuz... Karpuz tüketimiyle ilgili bildiğimiz her şeyi ters düzen eden Antalyalı firma, tamamen müşterinin talebine göre karpuz ürettiğini öne sürüyor. Çekirdeksiz karpuz üretimi yapan firma, karpuzun ağırlığını da müşterilerinin talebine göre belirliyor. 
 
4 YILDIR ÇALIŞIYOR
 
Tarım sektöründe faaliyet gösteren Despak firması Genel Müdürü Durali Doğan, yaptığı açıklamada, yurtdışında çekirdeksiz ya da az çekirdekli ve lezzetli karpuz konseptinin gelişmesi üzerine yaklaşık 4 yıl önce Türkiye'de de çekirdeksiz ve tatlı karpuz üretimi konusunda çalışma başlattıklarını söyledi. 
 
MELEZLEME YÖNTEMİYLE...
 
Üretim aşamasında karpuzun konforlu tüketimi, lezzeti ve kolay saklanabilmesi gibi unsurları ön planda tuttuklarını anlatan Doğan, melezleme şekliyle oluşturulan tohumdan çekirdeksiz ve her yeri lezzetli karpuz ürettiklerini öne sürdü.
 
BAL GİBİ KARPUZ 'BALKAR'!
 
Deneme ürünlerini geçen yıl elde ettiklerini, bu yıl ise ticari faaliyete başlandığını dile getiren Doğan, "Bal gibi karpuz" anlamına gelen "Balkar" ismi verdikleri karpuzdan 6 bin ton ürettiklerini, gelecek yıl bu miktarı 8 bin tona çıkarmayı planladıklarını söyledi. 
 
'LEZZETLİ KARPUZ' GARANTİSİ
 
Doğan, insanlara lezzetli karpuz tüketme garantisi verdiklerini ifade ederek, şöyle devam etti: "Son yıllarda hep eski karpuzların lezzetinin olmamasından yakınıyoruz. 'Balkar' karpuzla bunların önüne geçiyoruz. Alınan her karpuzun lezzetli olduğunun garantisini veriyoruz. Ayrıca genellikle karpuzun ortası tatlı ama kenar tarafları tatsız olur. Balkar'da kenarları da ortası gibi tatlı."
 
YÜZDE 20 DAHA PAHALI
 
Karpuzun ortalama 5 kilo ağırlığında olduğunu bildiren Doğan, 3 ile 7 kiloya kadar üretim yaptıklarını, istenilen ağırlıkta standart boyutta karpuz üretimi yapabildiklerini kaydetti. Karpuzun kabuğunun da normal karpuzlara göre ince olduğunu belirten Doğan, raf ömrü uzun olan ve müşterisine lezzet garantisi sunan karpuzun fiyatının ise normal karpuza göre yüzde 20 daha pahalı olduğunu anlattı. 
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim