• BIST 9548.09
  • Altın 2492.431
  • Dolar 32.5061
  • Euro 34.5462
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Karpuz İthalatı Üreticiyi Kaygılandırıyor

Karpuz İthalatı Üreticiyi Kaygılandırıyor
Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, karpuzun yoğun olarak hasat edilmesine çok kısa bir süre kalmasına rağmen, devam eden karpuz ithalatının,...

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, karpuzun yoğun olarak hasat edilmesine çok kısa bir süre kalmasına rağmen, devam eden karpuz ithalatının, üreticiyi kaygılandırdığını söyledi.

86 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye'nin tarım alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Adana Çiftçiler Birliğinin başkanı Mutlu Doğru, Türkiye'de üretilen ilk turfanda karpuzun, Adana'daki yüksek seralardan hasat edilerek pazara sunulduğunu ifade etti.

Adana'nın sahil bölgelerindeki alçak seralarda yetişen karpuzun da birkaç hafta içinde hasat edilmeye başlanacağını kaydeden Doğru, "Yerli tarla karpuzumuzun yoğun olarak hasat edilmesine çok kısa bir süre kalmasına rağmen, piyasaya hala İran karpuzunun gelmesi üreticilerimizi kaygılandırmaktadır" dedi.

Yerli üreticilerin, üretim maliyetinin yüksek olduğu sera karpuzundan zarar etmemesi için ithal karpuzun pazara girişinin artık durdurulması gerektiğine vurgu yapan Doğru, "Serbest piyasa şartlarında, yerli üretimin teşviki ve sürekliliği için karpuz ithalatına tarife dışı engeller koymak, ülkemizin ekonomik menfaatleri açısından en doğal hakkımızdır" ifadelerini kullandı.

ÜRETİCİYE ERKEN HASAT UYARISI

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün başlattığı çiftçi bilinçlendirme ve denetim çalışmaları sonucunda, bu yıl Adana karpuzunun henüz olgunlaşmadan hasat edilmesine müsaade edilmeyeceğini ümit ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Çiftçilerimizin de bu konuda duyarlı olmasını ve zamanından önce hasadı yapılan karpuzun, üreticiye zarar getireceğini unutmamalıyız. Yaklaşan karpuz hasadı öncesinde tüm karpuz üreticilerimizin ve tüccarlarımızın bu konuya önem vermelerini ve markalaşan Adana karpuzunun pazarını olumsuz etkilemekten kaçınmalarını rica eder, hayırlı ve bol kazançlı bir karpuz hasadı dilerim."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim