• BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

'Karpuz büyüklüğündeki fıtıktan' kurtuldu

'Karpuz büyüklüğündeki fıtıktan' kurtuldu
İzmir'de pankreas tümörü alındıktan sonra karnında fıtık oluşan 66 yaşındaki Necmettin Karabulut, karpuz büyüklüğündeki fıtıktan ameliyatla kurtuldu.

İzmir'de pankreas tümörü alındıktan sonra karnında fıtık oluşan 66 yaşındaki Necmettin Karabulut, karpuz büyüklüğündeki fıtıktan ameliyatla kurtuldu.

Bir fabrikada uzun yıllar çalıştıktan sonra emekliye ayrılan Necmettin Karabulut, böbrek taşlarını kırdırmak üzere 2 yıl önce Alsancak semtindeki özel bir sağlık merkezine başvurdu.

Merkezdeki bir doktorun dikkati sayesinde vücudunda kanser başlangıcı tespit edilen Karabulut, acil olarak İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesine gönderildi.

Ameliyata alınan Karabulut, pankreasındaki tümörden ve kanserden kurtuldu ancak ameliyat için açılan 35 santim eninde ve 15 santim boyundaki alanda ameliyat sonrasında fıtık oluştu.

Hayati tehlikesi bulunmayan ancak boyutu nedeniyle görenlerde şaşkınlık yaratan fıtık, İKÇÜ Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ahmet Er ve ekibinin ameliyatıyla alındı.

"Kuşakla bağlıyordum"

Karabulut, yaptığı açıklamada, ilk rahatsızlığının böbreğinde taş oluşumu ile başladığını, sonrasında kanser olduğunu öğrendiğini ve son olarak karnında büyük bir şişlikle dolaşmak zorunda kaldığını anlattı.

Pankreas ameliyatından sonra karnının şişmeye başladığını söyleyen Karabulut, yaşadıklarını şöyle aktardı:

"Önce böbrekteki sıkıntımı çözmek gerektiğini söylediler. Bu arada fıtık da karpuz gibi sallanıyordu. Hasta olduğum için kimse olumsuz bir şey söylemiyordu. Hastalıkla kim dalga geçebilir. Gündüzleri çoğu zaman serbest bırakmıyordum. Kuşakla bağlıyordum. Öyle yaşamak da yürümek de yatmak da zordu. Karnımı görenler şaşırıyordu. Beni o fıtıktan kurtaran doktorlarıma teşekkür ediyorum."

"Dev fıtık" nedeniyle aylarca doğru dürüst uyku yüzü görmediğini vurgulayan Karabulut, "Bundan sonra ne yapacağımı soranlara şunu söylüyorum, oturacağım ve Allah'a şükredeceğim." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim