Karpuzun rekoltesini artırmak için kabak köküne aşılanması kaliteyi etkiliyor. İzmir Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Orhan Doğan, aşılama nedeniyle karpuzda artık gerek renk, gerekse tat ve aroma olarak değişiklik yaşandığına dikkat çekti.
BİR GÜNDE BOZULUYOR
Tüketicinin karpuzda eski tat ve aromayı aradığını ifade eden Doğan, "Üretilen karpuzların yüzde 60'ı kabak aşılıdır. Bu işten üretici de tüketici de tüccar da zarar ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kabak aşısı karpuzu yasaklasın" dedi. Doğan, "Bu karpuzun damak tadı yok, yerken kabak tadı bırakıyor. Tadı doğal karpuzdan çok farklı, içi sert ve lifli. Buzdolabına konulduğunda 1 gün içinde bozuluyor" ifadelerini kullandı.