• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Karpuz alırken dikkat

Karpuz alırken dikkat
Kapuzun köküne, sıkı ve ağır olması için kabak aşısı yapıyorlar.

Karpuzun rekoltesini artırmak için kabak köküne aşılanması kaliteyi etkiliyor. İzmir Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Orhan Doğan, aşılama nedeniyle karpuzda artık gerek renk, gerekse tat ve aroma olarak değişiklik yaşandığına dikkat çekti. 

BİR GÜNDE BOZULUYOR

Tüketicinin karpuzda eski tat ve aromayı aradığını ifade eden Doğan, "Üretilen karpuzların yüzde 60'ı kabak aşılıdır. Bu işten üretici de tüketici de tüccar da zarar ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kabak aşısı karpuzu yasaklasın" dedi. Doğan, "Bu karpuzun damak tadı yok, yerken kabak tadı bırakıyor. Tadı doğal karpuzdan çok farklı, içi sert ve lifli. Buzdolabına konulduğunda 1 gün içinde bozuluyor" ifadelerini kullandı. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim