escort ankara bayan brazzers porno kadıköy escort ümraniye escort ümraniye escort kombi servisi
  • BIST 104.249
  • Altın 164,062
  • Dolar 3,9740
  • Euro 4,6662
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 13 °C

Karpuz alırken dikkat

Karpuz alırken dikkat
Kapuzun köküne, sıkı ve ağır olması için kabak aşısı yapıyorlar.

Karpuzun rekoltesini artırmak için kabak köküne aşılanması kaliteyi etkiliyor. İzmir Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Orhan Doğan, aşılama nedeniyle karpuzda artık gerek renk, gerekse tat ve aroma olarak değişiklik yaşandığına dikkat çekti. 

BİR GÜNDE BOZULUYOR

Tüketicinin karpuzda eski tat ve aromayı aradığını ifade eden Doğan, "Üretilen karpuzların yüzde 60'ı kabak aşılıdır. Bu işten üretici de tüketici de tüccar da zarar ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kabak aşısı karpuzu yasaklasın" dedi. Doğan, "Bu karpuzun damak tadı yok, yerken kabak tadı bırakıyor. Tadı doğal karpuzdan çok farklı, içi sert ve lifli. Buzdolabına konulduğunda 1 gün içinde bozuluyor" ifadelerini kullandı. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bir günlük Ahmet Asım bebeğe yeni yemek borusu yapıldı22 Kasım 2017 Çarşamba 13:08
  • Develi’de uyku bozukluğu semineri22 Kasım 2017 Çarşamba 12:48
  • Çiğli’de vatandaşlara obezite ve diyet anlatıldı22 Kasım 2017 Çarşamba 12:38
  • Belediye çalışanlarına KOAH eğitimi22 Kasım 2017 Çarşamba 12:33
  • AB, kansere neden olan "akrilamid" maddesine savaş açtı22 Kasım 2017 Çarşamba 12:33
  • Stres dişlere de zarar22 Kasım 2017 Çarşamba 12:28
  • Öğrencilere diyabet eğitimi22 Kasım 2017 Çarşamba 11:58
  • İzmir’de kanser tedavisine devrim gibi buluş22 Kasım 2017 Çarşamba 11:58
  • Hastalık düşmanı şifalı çorbalar22 Kasım 2017 Çarşamba 11:53
  • Tek gen hastalıkları ayıklanıyor, hamilelik başarısı artıyor22 Kasım 2017 Çarşamba 11:44
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim