• BIST 8718.11
  • Altın 2248.012
  • Dolar 32.3309
  • Euro 35.1876
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Karnından 14 santim çapında kitle çıkartıldı

Karnından 14 santim çapında kitle çıkartıldı
İzmir'de ameliyat edilen bir kadının bağırsak ve rahim bölgesine yapışık 14 santim çapında bir kitle çıkartıldı.

İzmir'de ameliyat edilen bir kadının bağırsak ve rahim bölgesine yapışık 14 santim çapında bir kitle çıkartıldı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ali İrfan Güzel, "Hastamızı ameliyat etmeseydik, sepsis dediğimiz zehirlenmeye bağlı hayatını kaybedebilirdi" dedi.

İzmir'in Balçova ilçesinde yaşayan ev hanımı 44 yaşındaki Zehra Çete, bir yıl önce karın ağrısı ve ateş şikayetleri yaşamaya başladı. İzmir'deki üç hastaneye gittiğini ancak kendisine bir türlü doğru tanının konamadığını anlatan Çete, bir hastanede "kansızlık', diğer bir hastanede ise "böbreğinde protein kaçağı" tanıları konduğunu söyledi. Ateş ve karın ağrıları şikayetleri artan kadın, son olarak Özel Medifema Hastanesi'nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanın Doç. Dr. Ali İrfan Güzel'e muayene oldu. Yapılan ultrason ve MR tetkiklerinde bağırsak ve rahim bölgesine yapışmış halde bir kitle olduğu tespit edildi.

Doç. Dr. Güzel ve Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gürkan Avcı tarafından gerçekleştirilen laporoskopik (kapalı) ameliyatla birden fazla organa yapışık haldeki kitle başarıyla çıkartıldı. Kitle çapının 14 santimetre olduğunu ve yaklaşık bir kavun büyüklüğünde olduğunu belirten Dr. Güzel, "Hastamız, hastanemize şiddetli karın ağrısı ve ateş şikayetleriyle başvurdu. Yaptığımız incelemede karnında büyük bir kitle saptadık. Kalın ve ince bağırsağın birleştiği yerde bulunan kitleyi kapalı ameliyatla başarıyla çıkarttık. Kitle yumurtalık ve tüplere de bulaşmıştı. O bölgeleri de temizledik. Hastadan operasyonda 30 santimetre ince ve kalın bağırsak çıkarttık. Bir kavun büyüklüğünde bir kitleyi aldık" dedi.

"Hayatını kaybedebilirdi"

Hastanın sağlığına kavuştuğunu anlatan Dr. Güzel, "Ameliyat riskli bir operasyondu. Ama ameliyata almasaydık, sepsis dediğimiz vücudun zehirlenmesi tablosu nedeniyle hasta hayatını kaybedebilirdi" diye konuştu. Ameliyattan sonra sağlığına kavuştuğunu anlatan Zehra Çete ise "Doktorlarıma beni sağlığa kavuşturdukları için çok teşekkür ediyorum. Medifema Hastanesi'ndeki diğer sağlık çalışanlarına da minnettarım" dedi.

Karnından 14 santim çapında kitle çıkartıldı

Karnından 14 santim çapında kitle çıkartıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim