• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Karl Kulessa, Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nin önemini vurguladı

Karl Kulessa, Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nin önemini vurguladı
Birleşmiş Milletler (BM) Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Karl Kulessa, Kadın Sağlığı Danışma Merkezlerinin kadın ve kız çocuklarının korunması ve...

Birleşmiş Milletler (BM) Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Karl Kulessa, Kadın Sağlığı Danışma Merkezlerinin kadın ve kız çocuklarının korunması ve istihdam edilmesine kilit role sahip olduğunu anlattı.

Kulessa, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kadın Sağlığı Danışma Merkezinin açılışında, bu merkezlerin cinsiyete dayalı şiddet vakalarına daha iyi cevap verebilmek için bilinçlendirme ve güçlendirme aktivitelerinin pisikososyal destekler ile üreme sağlığı hizmetleri vermeyi amaçladığını belirtti. Kadın Sağlığı Danışma Merkezi'nin, kadın ve kız çocuklarının korunması ve istihdam edilmesine kilit role sahip olduğunu anlatan BM Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Karl Kulessa, "Birleşmiş Milletler İnsani Nüfus Fonu, 2011'den buyana insani ihtiyaçlara cevap vermek için çalışmaktadır. Üreme sağlığı ve cinsiyete dayalı şiddet, güçlendirme ve yetenek geliştirme çalışmaları, Türkiye'deki mültecilere ekipman ve gıda teminatı konularında kapasite geliştirme ve teslimatı temel sorumluluk alanlarını oluşturmaktadır. Kadın ve kız çocuklar, mülteci nüfusunun büyük bir bölümünü oluşturmaktadır. Bunların yüzde 25'ine kriz dönemlerinde daha da ihmal edilen acil durumlarda daha savunmasız olan hamile kadınlar oluşturmaktadır. Güvenlik, itibar ve sağlıklarının korunmasının sağlanmasını, ailelerin ve toplumların refahı için öncelik olarak görmekteyim. Üreme sağlığı küresel bir sorun ve insani gelişimin yapı taşlarından biridir. Üreme sağlığı hizmetlerinin sağlanması özellikle kadın ve kız çocukları arasında hastalık, ölüm ve engellilik oranlarını önlemede hayati bir öneme sahiptir. Mülteciler mevsimlik işçilerin büyük bir bölümünü oluşturmakta. Kadın Sağlığı Danışma Merkezi cinsiyete dayalı şiddet vakalarına daha iyi cevap verebilmek için bilinçlendirme ve güçlendirme aktivitelerinin pisikososyal destekler ile üreme sağlığı hizmetleri vermeyi amaçlamaktadır. Aynı zamanda kadınlar için sosyalleşmek, özgürleşebilmek ve kendi hayatlarına devam etmek için motivasyon buldukları merkezlerdir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim