• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Kariyer Mücadelesinde Mülteciler De Yer Alacak

Kariyer Mücadelesinde Mülteciler De Yer Alacak
Türkiye'nin halkla ilişkiler alanındaki öncü isimlerinden Salim Kadıbeşegil, Steve Jobs'un da Suriyeli bir mültecinin oğlu olduğunu hatırlatarak "Mülteciler,...

Türkiye'nin halkla ilişkiler alanındaki öncü isimlerinden Salim Kadıbeşegil, Steve Jobs'un da Suriyeli bir mültecinin oğlu olduğunu hatırlatarak "Mülteciler, gelecekte mutlaka yakın çevrenizde hatta kariyer mücadelenizde var olacak. Belki milyonlarca mülteci arasından yeni bir Steve Jobs çıkacak" dedi.

Türkiye'nin halkla ilişkiler alanındaki öncü isimlerinden Orsa Stratejik İletişim Danışmanlığı Kurucu Başkanı Salim Kadıbeşegil, Yaşar Üniversitesine konuk oldu. Ülkemizi stratejik iletişim ve kurum itibarı kavramlarıyla tanıştıran Kadıbeşegil, üniversitelerden yeni mezun gençlerin kariyerlerinin mülteci krizinden olumlu veya olumsuz olarak etkileneceğini söyledi. Bilgisayar yazılımında dünya devi Apple Computer Kurucu Ortağı Steve Jobs'un da Suriyeli bir sığınmacının oğlu olduğunu hatırlatan Salim Kadıbeşegil, "Mülteciler, gelecekte mutlaka yakın çevrenizde hatta kariyer mücadelenizde var olacak. Belki milyonlarca mülteci arasından yeni bir Steve Jobs çıkacak. Bu yüzden gençler yaşamın gerçeklerine karşı açık ve duyarlı olmalı" diye konuştu.

"STEVE JOBS DA BİR MÜLTECİNİN OĞLUYDU"

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümünün konuğu olarak "Kariyerimiz ve İtibar Yolculuğu" isimli bir konferans veren Stratejik İletişim ve Kurum İtibarı Yönetimi Uzmanı Salim Kadıbeşegil, kariyer yolculuğunun başındaki gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Türkiye'de yaşanan sığınmacı krizinin gençlerin kariyerlerini olumlu veya olumsuz etkileyeceğine değinen Salim Kadıbeşegil, "Topraklarımızda yoğun bir mülteci krizi yaşıyoruz ve daha uzun yıllar yaşamaya devam edeceğiz. Böylesi bir kriz önümüzdeki 10-20 yıl boyunca gençlerin kariyerini ve yaşamını olumlu veya olumsuz etkileyecektir. Mülteciler, gelecekte mutlaka yakın çevrenizde hatta kariyer mücadelenizde var olacak. Unutmayın Steve Jobs da Suriyeli bir mültecinin oğluydu" ifadelerini kullandı.

Kariyer Mücadelesinde Mülteciler De Yer Alacak

Kariyer Mücadelesinde Mülteciler De Yer Alacak

Kariyer Mücadelesinde Mülteciler De Yer Alacak

Kariyer Mücadelesinde Mülteciler De Yer Alacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim