• BIST 8718.11
  • Altın 2247.249
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1899
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Karısını öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet hapis

Karısını öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet hapis
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde ayrı yaşadığı karısını sokak ortasında bıçaklayarak öldüren ve polis tarafından İzmir'in Kiraz ilçesinde yakalanan...

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde ayrı yaşadığı karısını sokak ortasında bıçaklayarak öldüren ve polis tarafından İzmir'in Kiraz ilçesinde yakalanan şahıs, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ayrı yaşadığı eşi Meltem E.'yi (25) 10 Ağustos 2016 günü öldürdükten sonra kayıplara karışan ve 17 Ağustos tarihinde İzmir'in Kiraz ilçesinde yakalanan Emrah E.'nin ceza davasının dördüncü duruşması Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmayı Meltem E.'nin annesi Fatma ve babası İsa Uygun ile yakınları takip etti. Davanın daha önce görülen ikinci duruşması suç aletine ait adli tıptan beklenen raporunun gelmemesi üzerine ertelenmişti. 22 Mart'ta görülen davada ise beklenen raporun gelmesi ve suç aleti bıçağın olayda kullanılan bıçakla aynı olabileceği yönündeki sonuç üzerine savcı mütalaa istedi. Sanık avukatının mütalaaya karşı ve esasa ilişkin beyanlarda bulunmak üzere ek süre istemesi nedeniyle ertelenen davanın görülmesine bugün devam edildi. Davaya SEGBİS ile katılan sanık Emrah E. karar öncesi verdiği ifadesinde "Olmasa iyiydi. Pişmanım. Yapacak bir şey yok" dedi. Sanığın ifadesinin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti karısını öldüren Emrah E.'yi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

"Adalet tecelli etti"

Davayı takip eden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Sema Hasgör, duruşma sonrası yaptığı basın açıklamasında, "Bugün sevindirici bir haber aldık. Ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Umarız diğer mahkemelere de bu karar emsal olur. Aslında toplumunda Özgecan yasası dediği yasanın içeriği budur" dedi.

Meltem E.'nin avukatı Nilay Geylanlı Yorgancıoğlu ise, "Savcı geçtiğimiz duruşmada mütalaa vermişti. Sanık avukatının süre istemesi üzerine bu güne ertelenen mahkeme bugün kararını verdi. Sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Adaletin tecelli bulduğunu düşünüyoruz" dedi.

Duruşmayı takip eden Meltem E.'nin babası İsa Uygun, "Hak yerini buldu. Cezasını çeksin" dedi.

Karısını öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet hapis

Karısını öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet hapis

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim