• BIST 8718.11
  • Altın 2239.872
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.142
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Karıncalar akıllı ve yardımsever çıktı

Karıncalar akıllı ve yardımsever çıktı
Aydın'da doğal ürünlerden hazırladığı ve tıp camiası tarafından kabul gören "Antikoil HBX-2371" adlı ürünün kaşifi TİAP Yönetim Kurulu Başkanı...

Aydın'da doğal ürünlerden hazırladığı ve tıp camiası tarafından kabul gören "Antikoil HBX-2371" adlı ürünün kaşifi TİAP Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Başlık çalışmaları sırasında ürünlerin doğallığını test ettiği karıncaların sır dolu yaşamlarını resimleyip kaleme aldı. Hazırladığı ürünleri, karınca ve arıların onayından geçiren Hakan Başlık, "Arıların gizemli ve sır dolu yaşamını biliyorduk ama yaklaşık 10 yıl süren çalışmalarımızda karıncaların da oldukça zeki, yardımsever hayvanlar olduğunu gördük" dedi.

Kanser hastaları için hazırladığı HBX-2371 adlı ilacı geliştirirken incir çekirdeği ile beslediği karıncaları kullanması ile dikkat çeken Hakan Başlık, "Yıllarca emek verip geliştirdiğim HBX-2371 adlı buluşumu hazırlarken ürünün doğal olması için karıncalardan yardım alırdım. Bu süreçte karıncaların dünyasının arılar kadar sırlarla dolu olduğunu gördüm. Çalışmalarımız sırasında karıncaların çok zeki ve hayatlarını tamamen yardımlaşma üzerine kurduğunu gördük. Karıncalar bulundukları her ortamda meteoroloji uzmanı gibi hareket ediyor. Hava durumu sezgileri çok yüksek olduğu için karıncaların hareketlerinden hava durumu belirlenebiliyor. Mesela karıncalar acil ve olağanüstü bir hareketle toplu olarak yuvaya dönerse kısa süre içinde yağış başlıyor. İbret alma duygularının da çok gelişmiş olduğunu gördük. Mesela yuvaya yakın bir alan birkaç damla bal döktük. İlk gelen karınca balın ortasına girip bala yapışıp mahsur kaldı. Ancak sonradan gelen hiçbir karınca balın ortasına girmedi. Hepsi bal damlasının çevresinde halka olup karnını doyurdu. Bunun yanında karnını doyuran karınca yemeğin başından kalkıp yerini sırada bekleyen karıncaya bıraktı. Trafikte de ciddi kuralları olan karıncaların çok iyi radarlara sahip olduğunu yuvaya yiyecek getiren karıncanın her zaman geçiş üstünlüğüne sahip olduğunu gördük" diyerek çok gizemli bir dünyaya sahip olan karıncaları izlerken ibret alınacak çok ilginç yaşam tarzına sahip olduklarını gördüğünü söyledi.

Karıncalar akıllı ve yardımsever çıktı

Karıncalar akıllı ve yardımsever çıktı

Karıncalar akıllı ve yardımsever çıktı

Karıncalar akıllı ve yardımsever çıktı

Karıncalar akıllı ve yardımsever çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim