• BIST 9548.09
  • Altın 2492.474
  • Dolar 32.4886
  • Euro 34.4751
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Karın germe ameliyatı kişiyi psikolojik olarak olumlu etkiliyor

Karın germe ameliyatı kişiyi psikolojik olarak olumlu etkiliyor
Doğum ve obezite cerrahisi sonrasında ortaya çıkan vücut deformiteleri, karın germe ameliyatları ile giderildiğini söyleyen Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif...

Doğum ve obezite cerrahisi sonrasında ortaya çıkan vücut deformiteleri, karın germe ameliyatları ile giderildiğini söyleyen Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Doç. Dr. Teoman Eskitaşçıoğlu, "Aşırı kilo kaybına bağlı olarak deri ve kas dokusunda oluşan sarkmaların düzeltildiği bu operasyonlar, hastalara gençlik yıllarındaki gibi bir karın yapısına kavuşma olanağı sağlıyor. Ameliyat sonrası hastaların psikolojileri de görselliğe bağlı olarak olumlu etkileniyor ve özgüven sorunu ortadan kalkıyor." dedi.

Memorial Kayseri Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü'nden Doç. Dr. Teoman Eskitaşçıoğlu, karın germe ameliyatları hakkında bilgi verdi. "Estetik ve sağlık kaygıları ameliyata götürüyor." diyen Eskitaşçıoğlu, şunları anlattı: "Karın germe ameliyatları en sık, doğum sonrası ya da obezite cerrahisinin ardından fazla kilo vermeye bağlı olarak oluşan sarkmaların giderilmesi için tercih edilmektedir. Hastalar özellikle karın bölgesindeki deformasyondan duydukları rahatsızlığa bağlı olarak bu işlemleri tercih etmektedir. Ancak bunun yanında; çok büyük bir ağırlığın öne taşması, ağırlık merkezlerinin değişmesi nedeniyle bel ağrısı, yürümede zorluk ve hijyen sorunları yaşanması gibi kişiyi ameliyata götüren ciddi nedenlerin de etkisi bulunmaktadır. 18 yaşından büyük, herhangi bir sağlık sorunu olmayan herkese uygulanabilen bu ameliyatlar ile hastaların karın bölgeleri gençlik dönemlerindeki görünümüne kavuşmaktadır."

Ameliyatın doğumdan en az bir yıl sonra yapılması gerektiğini kaydeden Doç. Dr. Teoman Eskitaşçıoğlu, "Gebelik döneminde sıklıkla, "Sezaryen doğum yapacağım, beraberinde karın germe de yapılabilir mi?" düşüncesi ile ameliyat için estetik cerrahlara başvurulmaktadır. Oysaki gebelikte oluşan ödem ve gebelikte büyümüş olan rahim doğum gerçekleşse bile karın bölgesinde şişlik oluşturur. Bu durumun normale dönmesi için en az 1 yıl gerektiği için karın germe işleminin doğumdan en az 12 ay sonra yapılması daha uygundur. Ameliyat sonrasında ise hastanın en az 2 yıl hamilelikten korunması önerilmektedir." diye konuştu.

AMELİYAT ÖNCESİNDE KİLO VERME BAŞARIYI ARTIRIR

Karın germe ameliyatlarında teknik olarak çok fazla değişiklik olmasa da yenilenen yardımcı tekniklerin başarıyı artırdığını ifade eden Doç. Dr. Eskitaşçıoğlu, "Karın germe ameliyatıyla birlikte liposuction ve lazer lipoliz kombine olarak kullanılabilir. Ameliyat öncesinde kişi ne kadar kilo verirse, ameliyatın başarısı da o oranda artar. Bu ameliyatlarda sadece deri ve yağ dokusu çıkarılmamakta, karın kasları sıkılaştırılıp, hastaya mümkün olduğunca bel inceliği de verilmeye çalışılmaktadır. Ameliyatın sonunda düz ya da içe dönük bir karın elde etmek hedeflenir. Karın germe ameliyatlarında ayrıca eğer varsa hastanın fıtıkları da onarılır." şeklinde konuştu.

SİGARA İÇENLER VE DİYABET HASTALARI DİKKATLİ OLMALI

Karın germe ameliyatı olacak kişilerin sigara kullanıyor olmasının önemli bir sorun olduğunu ifade eden Doç. Dr. Eskitaşçıoğlu, şu uyarılarda bulundu: "Sigaradaki nikotin, çok ciddi damar daraltıcı bir ajandır. Sigaranın da yara iyileşmesini geciktirici olumsuz etkisi de dikkate alındığında, sigara içen kişinin ameliyatını 3-4 hafta ertelemesi daha doğru olacaktır. Hasta sigarayı bırakıp nikotinin etkisinden kurtulduktan sonra operasyon yapılabilir. Ameliyat sonrasında ise herhangi bir sorun yaşamamak için yaklaşık 3 hafta süreyle sigara içilmemesi önerilir. Ancak sağlıklı yaşam için sigaranın mutlaka bırakılması gerektiği unutulmamalıdır. Diyabetin de yara iyileşme sürecini uzatıcı etkisi bulunmaktadır. Hastanın şeker düzeyi 200'ün üzerine çıkmıyorsa, genellikle operasyona engel bir durum yoktur. Ancak düzensiz bir şeker durumu söz konusu ise bunun düzenlenmesi ve kontrol altına alınması yaşamsal önem taşımaktadır."Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim