• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Karesi’ye Konsey Ödülü

Karesi’ye Konsey Ödülü
Balıkesir Karesi Kent Konseyi "Engelsiz Düşler" projesi ile dezavantajlı grupların kente entegrasyonu dalında UCLG MEWA Özel Ödülü'nü layık görüldü.

Balıkesir Karesi Kent Konseyi "Engelsiz Düşler" projesi ile dezavantajlı grupların kente entegrasyonu dalında UCLG MEWA Özel Ödülü'nü layık görüldü.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Kent Konseyi'nin "Kent Konseyleri En İyi Uygulamalar" proje yarışmasında, "Engelsiz Düşler" projesi ile dezavantajlı grupların kente entegrasyonu dalında UCLG MEWA Özel Ödülü'nü aldığı İstanbul Aydın Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Uluslararası Kent Konseyleri ve Kentler Kongresi'ne katıldı. İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi tarafından organize edilen ve toplumda kent konseylerinin tartışıldığı kongreye; araştırmacılar, akademisyenler, Kent Konseyleri ve kentle ilgili çalışmalar yapan kurumların mensupları ve yöneticileri, Yerel Yönetimler ve Kent Konseyi paydaşı sivil toplum kuruluşları katıldı. Yerel Demokrasi ve Kent Konseyleri, Hemşehricilik ve Kentlilik Bilinci, Kent Konseyleri ve Sivil Toplum İlişkisi gibi konuların tartışıldığı kongrede Karesi Kent Konseyi, "Kent Konseyleri En İyi Uygulamalar" proje yarışmasında, "Engelsiz Düşler" projesi ile dezavantajlı grupların kente entegrasyonu dalında UCLG Mewa Özel Ödülü'nü aldı. Ödülü Karesi Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, UCLG Mewa WALD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Duman'dan aldı. Kongreye katılan önceki dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kongrenin önümüzdeki yıllarda şehir ve medeniyet anlayışına ışık tutacağına inandığını ifade ederek; kentlerin, sadece bir mekan olmalarının ötesinde tarihi, sosyal, kültürel, siyasi, ekonomik özellikleri de bünyesinde barındıran yerleşim yerleri olarak modern yüzyılda ön plana çıkmakta olduklarını vurguladı.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, programın ardından Karesi Belediyesi ve Karesi Kent Konseyi'nin açtığı stantları ziyaret etti, konsey yöneticilerine katılım sertifikalarını takdim etti. Karesi Kent Konseyi'nin diğer illerdeki bir çok konseye fark attığını, şehir bilincinin ve ortak yönetim anlayışının çok net bir şekilde oluştuğunu ifade eden Başkan Yılmaz, "Kent Konseyi'nin aldığı ödül de bunun en büyük kanıtı. Özellikle engellilere yönelik yapılan proje ile ödüle layık görülmek bizleri fazlasıyla memnun etti, gurur duyduk" dedi.

Başkan Yılmaz, daha sonra Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli ve Prof. Dr. Ruşen Keleş'i de ziyaret etti. Ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. İzmirli, kentlerin her zaman insan yaşamında önemli olduğunu ve kentlerin gelişmesinin halkın hayat kalitesini de yükselttiğini söyleyerek Başkan Yücel Yılmaz ve Karesi Kent Konseyi'ni aldıkları ödül nedeniyle tebrik etti.

Karesi’ye Konsey Ödülü

Karesi’ye Konsey Ödülü

Karesi’ye Konsey Ödülü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim