• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Karesi’de sanat konuşulacak

Karesi’de sanat konuşulacak
Karesi Kent Konseyi tarafından düzenlenen Karesi Kültür ve Sanat Günleri, Toplu Taşıma Merkezi'nde açılan "Karesi'de Zaman ve Mekan" sergi ile başladı.

Karesi Kent Konseyi tarafından düzenlenen Karesi Kültür ve Sanat Günleri, Toplu Taşıma Merkezi'nde açılan "Karesi'de Zaman ve Mekan" sergi ile başladı. Serginin açılışını yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "20 Kasım'a kadar devam edecek olan Kültür ve Sanat Günleri ile Karesi'de sanat konuşulacak" dedi.

T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin resimlerinden oluşan "Karesi'de Zaman ve Mekan" konulu serginin açılışını ise Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu yaptı. Karesi Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Vekili Ömer Aydın ve Kent Konseyi üyelerinin de hazır bulunduğu sergiyi gezerek açılışını yapan Başkan Yılmaz ve Kaymakam Erdoğdu, öğrencilere teşekkür belgelerini verdi. Karesi Kültür ve Sanat Günleri ile Karesi'de önümüzdeki günlerde kültür ve sanatın konuşulacağını dile getiren Başkan Yücel Yılmaz, Karesi'nin sanat ile anılan bir yaşam merkezi haline söyledi.

Sergide yer alan resimlerin Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin 13 yıllık birikimi olduğunu söyleyen T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Vekili Ömer Aydın, "Karesi'nin özel yerleri ve tarihi mekanlarından oluşan sergiyle Balıkesirlilerin karşısına çıkmaktan gurur duyuyoruz. Başta sayın Başkanım Yücel Yılmaz başta olmak üzere bu sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Sanatsal faaliyetleri ve sanata yatkınlığı olan öğrencileri desteklemeye hazır olduklarını söyleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Marifet iltifata mazhardır. İnsanlar, eserleri sergilendiğinde ve takdiri yapıldığında daha mutlu oluyor. Güzel sanatlar öğrencilerimiz emek veriyor. Bunun konsepti de Karesi'nin en güzel köşeleri olunca biz de belediye olarak tarihi yaşatmak noktasında elimizden gelen desteği veriyoruz. Bu eserleri koruyoruz çünkü geleceğe ışık tutup geçmişle ilgili ciddi bilgiler vereceğine inanıyoruz" açıklamasında bulundu.

Sanatın olduğu yerde karmaşa yerine güzelliklerin olduğunu ve demokrasinin daha iyi işlediğini dile getiren Başkan Yılmaz, "Sanat bir şehrin her şeyidir. Sanata yatkınlığı olan öğrenciler Karesi Belediyesi ile gün yüzüne çıkmaya başladı. Trafolarımızı Güzel Sanatlar Fakültemiz ile birlikte boyadık. Şimdi şehrin farklı noktalarındaki öğrencilerimiz kendileri bizlere teklifler getirmeye başladı. Çalışmalarla birlikte bir çok eser şehre kazandırılıyor" dedi.

Güzel Sanatlar Lisesi ile de iki yıldır güzel işlere imza attıklarını kaydeden Yılmaz, Karesi Kent Konseyi ile birlikte Karesi'deki sanata dair her şeyin gün yüzüne çıkmaya başladığını, Karesi'nin sanat ile anılan bir yaşam merkezi haline gelmeye başladığını söyledi.

Karesi'nin sanat ile anılmasından duydukları memnuniyeti de dile getiren Yılmaz, "Karesi Kent Konseyimiz ve belediyemiz işbirliğinde düzenlenen Karesi Kültür Sanat Günleri ile önümüzdeki günlerde Karesi'de kültür ve sanat konuşulacak" dedi.

Açılışa katılan Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu ise Karesi Belediyesi ve Güzel Sanatlar Lisesi'ne teşekkür ederek, "İlçemizin yakın tarihine sanatsal açıdan ışık tutan bir çalışma. Bu çalışma gelecekte de ilçemizin geleceğe ışık tutacak ve şehrin çeşitli mekanlarında değerlendirilebilecektir" açıklamasında bulundu.

Karesi’de sanat konuşulacak

Karesi’de sanat konuşulacak

Karesi’de sanat konuşulacak

Karesi’de sanat konuşulacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim