• BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Karesi’de Karla Mücadele

Karesi’de Karla Mücadele
Yoğun kar yağışı için günler öncesi hazırlıklarını tamamlayan Karesi Belediyesi ekipleri yağışın başlaması ile birlikte karla mücadele çalışmalarına...

Yoğun kar yağışı için günler öncesi hazırlıklarını tamamlayan Karesi Belediyesi ekipleri yağışın başlaması ile birlikte karla mücadele çalışmalarına başladı. Ekipler öğlen saatlerine kadar şehir merkezinde tüm yolları açtı, kırsal mahalle yollarında da kar küreme, tuzlama çalışmaları devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahminlerini takip ederek günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan Karesi Belediyesi, çarşamba gece kar yağışının başlamasıyla birlikte harekete geçti. Kar yağışının başlamasıyla birlikte sahaya çıkan ekipler, kar küreme ve tuzlama çalışmalarının yanı sıra büyük bir sosyal belediyecilik örneğine imza atarak, yolda kalan, hastaneye gitmesi gereken yaşlı vatandaşlara da yardım elini uzattı.

200 PERSONEL SAHADA

Yağış öncesinde bir kriz masası oluşturarak kar eylem planını hazırlayan Karesi Belediyesi ekipleri, soğuk hava ve yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda oluşabilecek sıkıntıların önüne geçmek için 24 saat boyunca mesai yapıyor. 4 greyder, 4 kepçe, 2 yükleyici-kazıcı, 2 kamyon, 2 kamyonet ve bir tuzlama aparatlı kamyon ile karla mücadelesini sürdüren Karesi Belediyesi, 200 personel ile gece-gündüz çalışıyor. Ekipler ayrıca Karesi Belediyesi'nin 444 99 10 numaralı çağrı merkezine gelen taleplere de anında müdahale ederek, sorunu çözüyor.

Ekipler, kar yağışı başlamadan günler önce hastaneler, sağlık ocakları, okullar ve camilere de 20 bin tondan fazla tuz dağıttı. Gün boyu süren kar yağışında özellikle ana arterlerin açık kalması için yoğun bir çaba harcayan ekipler, ayrıca yayaların kullandığı kaldırımlarda da temizlik ve tuzlama çalışmaları gerçekleştirerek, yaya ulaşımının sağlıklı ve güvenli olmasını sağladı. Ulaşımın aksamaması ve vatandaşların yağıştan olumsuz etkilenmemesi için kırsal mahallelerde de karla mücadele eden Karesi Belediyesi, kar yağışları sona erene kadar teyakkuzda kalarak yolların sürekli açık kalmasını sağlayacak. Karesi Belediyesi, vatandaşları kar yağışının yoğun olduğu durumlarda toplu taşıma vasıtalarını kullanmaları, zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.

Karesi’de Karla Mücadele

Karesi’de Karla Mücadele

Karesi’de Karla Mücadele

Karesi’de Karla Mücadele

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim