• BIST 9530.85
  • Altın 2474.123
  • Dolar 32.4867
  • Euro 34.6107
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Karesi Kent Konseyi Uyumuyla Fark Atıyor

Karesi Kent Konseyi Uyumuyla Fark Atıyor
Karesi Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kent Konseyi'nin diğer illerdeki bir çok konseye fark attığını,...

Karesi Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kent Konseyi'nin diğer illerdeki bir çok konseye fark attığını, şehir bilincinin ve ortak yönetim anlayışının çok net bir şekilde oluştuğu söyledi.

Karesi Kent Konseyi, bütün kent konseylerine fark atacak şekilde yeni projelerle çalışmalarına devam ediyor. Karesi Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurulu, Karesi Belediyesi 7. Kat meclis salonunda çok sayıda üyenin katılımı ile gerçekleştirildi. 2. Olağan Genel Kurulu'nda divan başkanlığını Yusuf Hocaoğlu, katiplikleri Mustafa Canseven ve Ayla Güngör yaptı. Genel Kurul, grup başkanlarının konuşmaları ile başladı, Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı'nın konuşmaları, grupların faaliyet sunumları ile devam etti, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın konuşması ve ardından soru cevap bölümüyle son buldu.

Karesi Kent Konseyi mevzuat yönetmelik yönerge ve meclis grup başkanlarının çalışmaları ile ilgili yapısal çalışmalarını bir yılda tamamladığını ifade eden Karesi Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, "Karesi Kent konseyinin mekan sorunlarını aştık. Karesi Belediyesi'nin destekleriyle Karesi Toplantı Salonu, belediyenin 7. katındaki salonları rahatlıkla kullanabiliyoruz ve buralarda proje üretebiliyoruz. Bir yandan projeler üretirken bir yandan da Bursa, Yalova, Eskişehir ve Çanakkale kent konseyleri ile işbirliğine girdik. Kent konseylerinin yerel yönetimlere çok ciddi katkıları olduğu için diğer konseylerdeki yürütme kurulu ve çalışma grup başkanlarını ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunduk. Bu ziyaretler sayesinde bir çok örnekten faydalanarak şehrimize değer katmak istedik. Hepinizin yüreğine sağlık çok güzel çalışmalar ortaya konuldu" dedi.

30 Mart'tan sonra Balıkesir'in farklı bir şehir olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Bu süre içerisinde kenti sahiplenmek tüm unsurlarıyla beraber ele almak şehrimizin güçlü yanlarını, zayıf yanlarını, fırsatlarını ve dezavantajlarının neler olduğunu öğrenebilmek için swot analizler yaptık. "Karesi Benim Kentim" sloganıyla kurulan Karesi Kent Konseyi ilk günden buyana çok önemli projeler yaptı. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. yapılan çalışmalara objektif bir gözle uzaktan baktığımızda bizimle beraber 16 tane daha büyükşehir belediyesi kuruldu. Balıkesir'in özverisini, kent konseyi çalışmalarını değerlendirdiğimizde diğer şehirlerdeki kent konseylerine göre Karesi Kent Konseyi'nde çok ileri noktada çalışma gruplarımızın olduğunu, meclislerimizin çalıştığını, şehir bilincinin ve ortak yönetim anlayışının oluştuğunu çok net bir şekilde görüyor ve dışarıdan da böyle ifade edildiğini duyuyoruz" dedi.

Karesi Kent Konseyi çalışmalarının şehirde çok ciddi farkındalık oluşturduğuna dikkat çeken, Başkan Yılmaz, "Her arkadaşımın bu şehir için bir şeyler vermek için burada olduğunu biliyorum. Karesi Belediye meclisi, kent konseyinin öneri ve tavsiyelerini, çalışma gruplarının sonuç bildirilerine yüzde yüz duyarlı saygılı ve yerine getirme amacında faaliyet gösteren bir meclistir. Hizmetlerimizi üretirken sizlerden planlı bir şekilde fikir ve kanaatlerinizi alarak şehrin önceliklerini ortaya çıkarıyoruz. İnşallah bu kurultayda bir sonraki senenin müjdecisi olur.. Güzel haberlerle yatırımlarla, faaliyetlerle iyi bir sene geçiririz. hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Karesi Kent Konseyi Uyumuyla Fark Atıyor

Karesi Kent Konseyi Uyumuyla Fark Atıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim