• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Karesi Belediyesi Personeline Yangın Eğitimi

Karesi Belediyesi Personeline Yangın Eğitimi
Karesi Belediyesi personellerine yangında yapılması gerekenler ile ilgili eğitim veren İtfaiye Eğitim Görevlisi Hikmet Kapçak, yangın esnasında odaların...

Karesi Belediyesi personellerine yangın eğitimi verildi.

Karesi Belediyesi personellerine yangında yapılması gerekenler ile ilgili eğitim veren İtfaiye Eğitim Görevlisi Hikmet Kapçak, yangın esnasında odaların kapılarının kapatılması sayesinde oksijenin kesileceğini ve bu sayede de yangının büyümeden söndürülebileceğini açıkladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Merkezi görevlisi Hikmet Kapçak, Karesi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personellerine İtfaiye Eğitim Alanı'nda yangında yapılması gerekenler ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitim verdi. Temizlik personelleri alanda yangın söndürme tüpü ile yangına müdahale etti. Eğitime önem veren Karesi Belediyesi, personellerinin her konuda bilgi sahibi olması için farklı konularda eğitim düzenlemeye devam ediyor.

İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Merkezi görevlisi Eğitim Merkezi görevlisi Hikmet Kapçak, şehrin her bölgesinde görev yapan temizlik personellerinin karşılaştıkları yangınlara doğru müdahale edebilmeleri ve çevrelerini doğru bilgilendirmeleri için eğitimlerin verildiğini söyledi. Kapçak, mevcut personele yangın kültürünü, yangın çıkmaması için gerekli önlemlerin alınması ve olası yangın durumlarında yapılması gerekenler ve tahliye konusunda yardımcı olmak ve bu konuda personelleri bilgilendirdiklerini belirtti.

Özellikle temizlik personellerinin çöp konteynırlarında çıkacak olası yangınların söndürülmesi ve müdahale şekli konusunda detaylı bilgiler veren Eğitim Merkezi görevlisi Hikmet Kapçak, ilk önce yangının oksijen ile temasının kesmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Örneğin mutfakta yemek yaparken tava tutuştu, panik yaparak tavayı dışarıya atmak çok yanlış bir yöntem. Etrafımızda ıslak veya kuru bir havluyu hemen tavanın üzerine kapatmamız gerekiyor. Havlunun kapanması ile yangın oksijen ile teması kesildiği için hemen sönecektir" dedi.

Ev yangınlarında ise yangının büyümesini önlemek için oda kapılarının hemen kapatılması gerektiğine dikkat çeken Kapçak, "Evi terk ederken de odalarda yanıcı ve patlayıcı özelliği olan parfüm ve mutfak tüpü gibi unsurları dışarıya çıkartın. Ne olacak bir kutu parfüm demeyin asla. Yangının bulunduğu oda içerisindeki parfüm ısınarak patlar ve bu patlama sonucunda oluşan basınçla pencere ve kapılarda kırılma meydana gelir. Kapıda ve pencerelerde meydana gelen bu kırılmalardan içeriye oksijen girer ve yangın daha da hızlı büyür. Kapısı kapalı bir odada çıkan yangında itfaiye olay yerine gelesiye kadar üçlü bir kanepenin tamamı oksijen yeterli olmadığı için yanmaz. Tatile gittiğinizde ya da akşam oturmasına gittiğinizde evden çıkarken bütün odaların kapılarını kapatın da çıkın. En azından odalardaki prizler nedeni ile yangın çıkarsa yangın sadece o odada kalır ve büyümeden söndürülür" dedi.

Yangın tüpünün kullanım şekillerini gösteren Kapçak, yangına tüp ile müdahale ederken uzaktan ve rüzgarı arkaya alarak müdahale etmenin önemine değindi. Kapçak, yangına maruz kaldığınızda ya da bir yangın görüldüğünde binanın kaçıncı katında olduğunu ve açık adresi detaylı bir şekilde verilerek itfaiyeyi doğru yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Karesi Belediyesi Personeline Yangın Eğitimi

Karesi Belediyesi Personeline Yangın Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim