• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

‘Kardeşlik Ligi’ Şehitkamil’de Başlıyor

‘Kardeşlik Ligi’ Şehitkamil’de Başlıyor
Şehitkamil Belediyesi, Suriyeli mülteci gençlerin spor yoluyla sosyal hayat entegre olabilmeleri adına düzenlenecek olan Kardeşlik Ligi Futbol Turnuvası'na...

Şehitkamil Belediyesi, Suriyeli mülteci gençlerin spor yoluyla sosyal hayat entegre olabilmeleri adına düzenlenecek olan Kardeşlik Ligi Futbol Turnuvası'na ev sahipliliği yapacak.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e sığınan Suriyeli genç mülteciler, Şehitkamil Belediyesi ev sahipliliğinde düzenlenecek futbol turnuvası ile moral bulacak. Kardeşlik Ligi adı altında düzenlenecek futbol turnuvasındaki amaç; Suriyeli gençlerin spor yoluyla sosyal hayata entegre edilmeleri olacak. Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Şehitkamil Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı, İstikrar Spor Kulübü Derneği ve Mimber-Şam Derneği işbirliğiyle düzenlenecek olan futbol turnuvası, 19 Mart ile 17 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılacak. Türkiye Futbol Federasyonunun halı saha ligi oyun kurallarına göre oynanacak olan turnuvaya 24 takımdan 300'ü aşkın Suriyeli genç katılacak.

"SURİYELİ GENÇLER ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Turnuvaya katılacak Suriyeli genç sporcuların antrenman ve müsabakalara katılımıyla ilgili Mimber-Şam Derneği adına koordinatörlük görevini üstlenen Mahmut Nasır, organizasyona ilişkin açıklamada bulundu. Mahmut Nasır, "Suriyeli gençlerin spor yapma talepleri vardı. Ancak Suriyeli gençlerin ferdi ya da toplu halde spor yapabilecekleri bir imkan yoktu. Biz de bu durum üzerine dernek yönetimimiz ile konuyu istişare ederek durumu Gaziantep'in değerli yöneticilerine aktardık. Sağ olsunlar Şehitkamil Belediyemiz başta olmak üzere özellikle sporla ilgilenen birçok kurum ve kuruluş bize bu konuda büyük destekler verdi. Ben, şahsım ve tüm Suriyeli genç arkadaşlarım adına Şehitkamil Belediyemize ve organizasyonun düzenlenmesinde büyük katkıları olan tüm paydaş kurumlara çok teşekkür ediyorum. Turnuvanın açılış törenine tüm Gaziantepli sporseverleri davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle organize edilecek turnuvada dereceye giren ilk 4 takım, sportif malzemeler ve sürpriz armağanlarla ödüllendirilecek.

‘Kardeşlik Ligi’ Şehitkamil’de Başlıyor

‘Kardeşlik Ligi’ Şehitkamil’de Başlıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim