• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Kardeşlik için söyledi

Kardeşlik için söyledi
Özgün müzik sanatçısı Ekin'in "Selam olsun kardeşliğe" isimli parçasına çektirdiği klip, renkli görüntülere sahne oldu.

Özgün müzik sanatçısı Ekin'in "Selam olsun kardeşliğe" isimli parçasına çektirdiği klip, renkli görüntülere sahne oldu. Sanatçı Ekin, ülkede baş gösteren kavgalar ve bunu tetiklemeye çalışarak ülke huzurunu bozmaya çalışanlara karşı "kardeşlik ve barış" temalı "Selam olsun kardeşliğe" şarkısına klip çekti.

Her dinin temsil edildiği klipte, imamdan papaza, papazdan alevi dedesine kadar farklı din temsilcileri ile yöresel kıyafetli Kürt ve Çerkez kadınlar rol aldı. Klip Avcılar Marmara Caddesi'nde çekildi. Kliple konuk sanatçılarla birlikte çok sayıda vatandaş yer aldı. Klip çekimi sonunda ise barışı temsilen beyaz güvercin uçuruldu.

Klip çekimi sonrasında basına konuşan sanatçı Ekin, birlik-beraberlik ve barış mesajı verdi. Klibin amacının kardeşlik ve barış olduğunu belirten Ekin, "Dil, din, ırk fark etmeksizin böyle bir karar aldık. Bu klipin hiçbir ticari amacı yok. Ve biz bunu CD olarak da çıkartmıyoruz." dedi.

'SELAM OLSUN BARIŞA!'

Sadece bir sanatçı duyarlılığından yola çıkarak böyle bir klip çekme çalışmasına giriştiklerini dile getiren Ekin şunları söyledi: "Yüreğimiz ağlıyor, yüreğimiz kan ağlıyor. Artık her şeye bir "dur" demenin zamanı geldiğini düşünüyoruz. Dil, din, ırk fark etmeden ülkemin tüm insanları birer çiçektir. Bu çiçeklerin rengi, dokusu, dili, dini, ırkı fark etmez. Bu çiçekler ahengimizdir. Sevdamız, yüreğimiz, çocuklarımız, yarınlarımız, umutlarımızdır. Selam olsun kardeşliğe! Selam olsun barışa! Musa aşkına, Ali aşkına, Muhammed aşkına, selam olsun bin yıllığın kardeşliğine! Hepimiz kardeşiz. Hepimizin bir tek amacı var: Kardeşliğe, barışa, yarınların çocukları için Musa aşkına, İsa aşkına, Ali aşkına, Muhammed aşkına selam olsun bin yıllığın kardeşliğine, selam olsun, selam olsun yarınlara!"

'BARUT KOKUSU DUYMAK İSTEMİYORUZ'

Klipte papaz rolünü oynayan Veysel Tanrıkulu ise "Elimizden gelen her şey, yapmamız lazım. Biz insanlar için güzel ülkemizde güzelce, beraber, kardeşçe yaşayalım." dedi.

Yöresel Kürt kıyafetiyle klipte oynayan Leyla Eroğlu da "Barış diyoruz, kardeşlik diyoruz, ötesi yok." ifadesini kullandı.

Klipte imamı temsil eden Samet Akkuş ise, "Ülkemizin gerçekten kardeşliğe, birliğe, beraberliğe ihtiyacı var. İnşallah bu sağlanır güzel bir şekilde, umuyorum." diye konuştu.

"Barut kokusu istemiyoruz" diyen yerel kıyafetli Alevi dedesi Aşık Ali Sultan şunları dile getirdi: "Analar ağlasın istemiyoruz. Bebeklerin yetim kalmasını istemiyoruz. Hangi dinden, mezhepten olursa olsun, kardeşçe, birbirinin gözlerine baka baka, kol kola, el ele gezmesini istiyoruz."

Laz kızı rolünde klipte yer alan Çiğdem Cantürk ise "Gayet memnunuz böyle bir ortamda bulunduğumuz için, Ekin Bey'in yanında olduğumuz için. Dostluk ve barış diyoruz." dedi.

Klibi çekilen parçanın yazarı Selami Duman, öncelikle barış ve kardeşlik vurgusu yaptı. Duman, "Parçanın sözlerini beraber yazdık. Biz de bu Türkümüzle güzel Türkiye'mize, güzel insanlarımıza bir birlik, beraberlik, kardeşlik mesajı vermek istedik. Bu türkü de oradan çıktı. İnşallah biz de vesile oluruz bazı şeylere." şeklinde konuştu.

Cihan

Kardeşlik için söyledi

Kardeşlik için söyledi

Kardeşlik için söyledi

Kardeşlik için söyledi

Kardeşlik için söyledi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim