• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

“Kardeşliğe Evet” için 37 gündür yollardalar

“Kardeşliğe Evet” için 37 gündür yollardalar
DÜZCE (İHA) – "Kardeşliğe Evet Yürüyüşü" başlatan iki genç yüzlerce kilometreyi aşıp Düzce'ye geldi.

DÜZCE (İHA) – "Kardeşliğe Evet Yürüyüşü" başlatan iki genç yüzlerce kilometreyi aşıp Düzce'ye geldi. Serüven Derneği Başkanı olan ve aynı zamanda 15 Temmuz darbe girişimi akşamında gazi olan Salim Gören ile Derneğin Başkan Yardımcısı Fatih Sarıkaya Ankara'dan başladıkları yürüyüşleri yine Ankara'da sonlandıracak.

22 Şubat günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünden yola çıkan Salim Gören ve Başkan Yardımcısı Fatih Sarıkaya, Kardeşliğe evet adı altında başladıkları yürüyüşte Eskişehir, Bilecik, Bursa, Yalova, İstanbul, Kocaeli, Sakarya'dan sonra Düzce'ye ulaştılar.

Düzce'yi giriş yapan Dernek Başkanı Salim Gören, amaçlarının kardeşlik olduğunu işaret ederek "22 Şubat'tan bu yana yürüyoruz. 8 Nisan Pazar günü Kahraman Kazan'da olmayı planlıyoruz. Orada da 15 Temmuz Şehitler köprüsünde yaşadığımız gibi şehit yakınları ve gazilerimizle buluşacağız. Referandumdan 5 gün öncesinde de başladığımız yer olan Cumhurbaşkanlığı külliyesinde 16 Temmuz sabahı FETÖ'ye ait asker kılıklı teröristlerin bomba bıraktığı yerde tüm şehitlerimiz anısına karanfil bırakarak bu yürüyüşümüzü sonlandıracağız. Bu yürüyüş birçok mesajı içerisinde barındırıyor. Mesela kardeşlik ve kardeşliğe evet dedik. Evet ya da hayır bir referandum sürecindeyiz. Onun üzerinde kardeşliğimizin olduğu asla ve asla hangi düşünceden olursak olalım kardeşliğimize bir gölge düşürülmemesi gerektiğini vurguluyoruz. Bu nedenle hayır ya da evet kim olursa olsun hangi tercihi yaparsa yapsın insanlar bizi kucaklıyor. Kimseyle kavga etmek için bu yola çıkmadık. Kardeşliğin kuralları vardır, en kötü ihtimalle biz bu kurulları hatırlatıyoruz ve ondan sonra insanlar gülümsemeye başlıyorlar. Hangi fikirden olursa olsun biz Osmangazi köprüsünden geçerken kendimizi geri plana çıkardık ve kardeşliği öne koyduk bu yollarda yürürken de yine aynı şeyi yapıyoruz. Biz doğa derneğiyiz. İnsan doğa demek, doğa insan demek. İnsanın huzuru doğanın huzuru demek. Bunun için bu referandum süreci de tıpkı daha önceki süreçler gibi geçecek ve insanlar yine pazarda beraber sepetlerini taşıyacaklar. Çocuklarını birbirlerine emanet edecekler, bu şekilde hayatımız devam edecek" diye konuştu.

"Türk Kürt birlikte yürüyoruz"

Gören yürüyüşleri boyunca insanları dinlediklerini belirterek, "Dün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Hayır çadırına girdiğini gördük. Olay budur dedik. Hayır diyenler Sayın Cumhurbaşkanımızı davet etti, Sayın Cumhurbaşkanımız Hayır diyenleri kırmadı hayır diyenlerle beraber çay içti. Biz evet diyoruz. Bunu her adımımızda vurguladık. Ama en önemli kriterimiz "hayır'ı da dinliyoruz "evet'i anlatıyoruz. Hayırı dinlemeden hayır diyenleri yok sayarak hayır diyenleri ötekileştirerek bu yürüyüşü yapmıyoruz. Bir kez daha söylüyorum önce "evet'i de anlatmıyoruz. Önce hayırı dinliyoruz sonra eveti anlatıyoruz. Türkiye'nin ihtiyacı olan noktada burası zaten. İletişim kurduktan sonra herkes masadan kardeşçe kalkar. Ben bir Türk'üm arkadaşım Kürt. Biz beraber 37 gündür aynı yerde yatıyoruz, aynı yerde kalkıyoruz, aynı kaşıkla aynı tastan çorba içiyoruz. Bu ülkede Türk Kürt ayrımı yok. Alevi Sünni ayrımı yok. Evet hayır, ne olursa olsun bütün ayrımcılara bütün ci cu'lara karşıyız" şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından iki genç Bolu'ya doğru yola çıktılar.

“Kardeşliğe Evet” için 37 gündür yollardalar

“Kardeşliğe Evet” için 37 gündür yollardalar

“Kardeşliğe Evet” için 37 gündür yollardalar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim