• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Kardeş Şehirler Dostluğu Genç Kalplere Dokundu

Kardeş Şehirler Dostluğu Genç Kalplere Dokundu
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Avrupa'da başarılı bir şekilde yürüttüğü öğrenci değişim projelerine bir yenisini daha kardeş şehri olan Celje...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Avrupa'da başarılı bir şekilde yürüttüğü öğrenci değişim projelerine bir yenisini daha kardeş şehri olan Celje (Slovenya) ile ekledi.

Daha önce birçok Avrupa ülkesi ile kardeş şehir projelerine imza atan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yeni nesiller ile de kardeş şehirlerini buluşturmaya devam ediyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı merkezlerde bulunan öğrencileri kardeş şehirleri ile buluşturarak, gençlerin hayatlarında ilk kez yurt dışına çıkmalarına ve farklı bir kültür ile coğrafyayı tanımalarına vesile oldu. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Dış ilişkiler Daire Başkanlığının koordinasyonunda gerçekleştirilen "Dezavantajlı Öğrenciler Kardeş Şehirlerini Tanıyor" Projesi kapsamında 14-17 yaş aralığında olan 16 öğrenci Slovenya'ya gönderildi.

İlk kez yurt dışına çıkma deneyimini yaşayan öğrenciler kardeş şehirleri olan Celje'yi ve Avrupa'nın Yeşil Başkent ilan edilen Lubljana'yı tanıma fırsatı elde etti. Slovenya'da kendi yaş gruplarındaki Sloven gençler ile sosyal aktivitelerini gerçekleştiren öğrencilerimiz, farklı bir kültürü ve o coğrafyada yaşayan insanları yakından tanıyarak, birliktelik, dostluk ve paylaşım konularını deneyimlemiş oldular. Etkinlik kapsamında mektup arkadaşlarının eğitim gördüğü Gimnazija Celje Lisesini ziyaret eden öğrencilere, Uzman öğretmenler ve Slovenya'lı öğrenciler kapsamlı bir sunum yaparak mini konserler eşliğinde sıcak bir karşılamada bulunarak Sloven misafirperverliğini sergilediler. Gaziantep'i temsil eden öğrenciler misafir olarak gittikleri okuldaki derslere ve etkinliklere dahil olarak farklı bir ülkedeki eğitim sistemini yakından tanıma fırsatını elde etti. Proje ortağı olan Slovenya'nın Celje şehrinin Belediye Başkanı Bojan Srot ve beraberindeki resmi heyet öğrencileri ziyaret ederek kendileriyle yakından ilgilendi. Öğrenciler ile akşam yemeğinde bir araya gelen Bojan Srot; "Bu tarz projelerin öğrencilerin farklı kültürleri deneyimlemesi, yabancı dillerini geliştirmeleri ve yeni arkadaşlıklar edinmeleri açısından çok önemli olduğunu" vurguladı. Ayrıca bu tarz projelerin sürekli hale gelmesini, kültürel ve sosyal etkileşimin devamlılığının sağlanmasını amaçladıklarını belirterek, Türkiye'nin güzide bir şehri olan ve kardeş şehir olmaktan memnun olduğumuz Gaziantep şehri ile yeni ve ortak başka projeler yapabileceklerinin de altını çizdi. Başta öğrencilere Celje'ye geldikleri için ve bu projeye destek olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e teşekkürlerini sunan Bojan Srot, bu projenin devamlılık arz etmesini arzuladığını belirterek, en yakın zamanda Gaziantep'e tekrar geleceğini belirtti.

Proje süresi boyunca; Celje ve Ljublana şehirlerini yakından tanıyan öğrenciler bu şehirlerin tarihi ve kültürel mirası hakkında birçok bilgi edinerek kişisel bilgi birikimlerine yeni ve farklı bilgiler dahil etti. Çok çeşitli sosyal aktiviteler ile arkadaşlık ve ekip olma bilincini pekiştiren öğrenciler, başta bisiklet, kayak ve yürüyüş gibi çeşitli aktiviteleri diğer öğrenciler ile birlikte gerçekleştirdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi temsilcileri ve öğrenciler yurda dönmeden önce Slovenya Ljubljana Büyükelçimiz Serra Kaleli'yi makamında ziyaret ederek deneyimlerini paylaşan öğrenciler ülke ziyaretlerini tamamladı.

Kardeş Şehirler Dostluğu Genç Kalplere Dokundu

Kardeş Şehirler Dostluğu Genç Kalplere Dokundu

Kardeş Şehirler Dostluğu Genç Kalplere Dokundu

Kardeş Şehirler Dostluğu Genç Kalplere Dokundu

Kardeş Şehirler Dostluğu Genç Kalplere Dokundu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim