• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kardeş Kent Ön Protokolü İmzalandı

Kardeş Kent Ön Protokolü İmzalandı
Malkara Belediyesi ile Mamuşa (Mamushe) Belediyesi arasında Kardeş Kent Ön Protokolü imzalandı.

Malkara Belediyesi ile Mamuşa (Mamushe) Belediyesi arasında Kardeş Kent Ön Protokolü imzalandı.

Türkiye Cumhuriyeti ile Kosova Cumhuriyeti arasında dostluk ilişkilerine dayanan ekonomik, bilim, teknik ve kültürel işbirliği gerekliliği çerçevesinde Malkara Belediyesi ile Mamuşa Belediyesi arasında Kardeş Kent Ön Protokolü imzalandı. Gerçekleştirilen Kardeş Kent Ön Protokolü imza töreninde, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Nazif Balcı, Mamuşa Belediye Meclis Üyeleri ve Mamuşa Belediyesi'nin daire müdürleri de yer aldı.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ile karşılıklı imza atan Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, "Malkara Belediyesi'nin misafiri olmaktan gurur ve onur duyuyoruz. İmzalanan kardeşlik protokolü aslında sadece resmiyete dökülmüş bir kardeşliktir. Halbuki bizim kardeşliğimiz asırlardır devam eden aynı Ecdat torunlarının kardeşliğidir" diyerek düşüncelerini belirtti.

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ise, "Bugün bizler burada Arif Başkan'ın da dediği gibi asırlardır devam eden kardeşliğimizi resmi protokole dökmüş olduk. Bizler her zaman kardeştik ve bundan sonra daha sıkı işbirliği ve çalışmalarımız ile bu kardeşliğimizi daha ileri seviyelere taşıyacağız. Bugün bizlerle birlikte olan Başkan Arif Bütüç ve ekibine, bu güzel ve anlamlı ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç birbirlerine plaket ve hediyelerini takdim etti. Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Nazif Balcı da Mamuşa Belediyesi Meclis Başkanı Fuat Taç'a plaketini ve hediyelerini sundu.

Anlaşma gereği belediyelerin karşılıklı ekonomik ve bilim-teknik konularında ilişkilerini geliştirip sürdürecekleri, kültür, eğitim, sağlık alanlarında kültürel ve tarihi mirasın korunmasına yönelik iki tarafın işbirliğinin kurulmasına destek olunacağı, belediye çalışanlarının eğitimi ve uzmanlıklarının arttırılması alanlarında düzenli olarak bilgi ve tecrübe alışverişi gerçekleştirileceği, tarafların her iki tarafın faydasına olacak projeleri gerçekleştirme imkanını göz önünde bulunduracakları belirtildi.

Kardeş Kent Ön Protokolü İmzalandı

Kardeş Kent Ön Protokolü İmzalandı

Kardeş Kent Ön Protokolü İmzalandı

Kardeş Kent Ön Protokolü İmzalandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim