• BIST 9693.46
  • Altın 2508.814
  • Dolar 32.583
  • Euro 34.7706
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Kardeş Belediye Başkanları Osmangazi’de Buluştu

Kardeş Belediye Başkanları Osmangazi’de Buluştu
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu yıl 12'incisi gerçekleştirilen Osmangazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri'nin davetlisi olarak Bursa'ya...

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu yıl 12'incisi gerçekleştirilen Osmangazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri'nin davetlisi olarak Bursa'ya gelen belediye başkanlarını ağırladı.

Fetih şenliklerine katılmak üzere Bursa'da bulunan Bosna Hersek, Kosova, Makedonya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen misafirleriyle kaldıkları otellin restoranında bir araya gelen Başkan Dündar, bu yıl 12'incisini düzenledikleri şenliklerin dostluk ve kardeşlik bağlarının gelişip güçlenmesine katkı sağladığını ifade etti. dünyanın dostluk, barış ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğu bugünlerde bunun çok önemli olduğuna dikkat çeken Dündar, "Bu anlamda kardeş şehirlerimizle birçok ortak sosyal ve kültürel proje geliştirip hayata geçiriyoruz. Kardeş şehirler aracılığı ile o ülke insanları ile sıcak dostluklar kurup geliştiriyoruz. Amacımız, "İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın" diyen atamız Şeyh Edebali'nin sözünden hareketle, dünyada din, dil, ırk ayrımı yapmadan adaletli bir yönetim anlayışının yeniden ayağa kalkmasına katkı sağlamak. Bu etkinliğimize katılarak bizimle birlikte olan sizler, var olan dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlenmesine, yerelde başlayan bu ilişkilerin devletler düzeyinde gelişmesine çok büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Kardeş şehirlerin belediye başkanları ve yöneticileri de, Osmangazi Belediyesi'nin tarihten aldığı sorumluluğu yerine getirmek için gösterdiği çabayı takdirle karşıladıklarını ifade ettiler. Şenliklerin şeref konuğu olarak yemekte yer alan Fatih Sultan Mehmet'in 18'inci kuşaktan torunu Orhan Osmanoğlu da, atalarının mirasına sahip çıkan Başkan Mustafa Dündar'a teşekkür etti.

Dündar, yemeğin sonunda kardeş şehir belediye başkan ve yardımcılarına çeşitli hediyeler verirken, konukları da Başkan Dündar'a kendi şehirlerinin kültürünü yansıtan hediyeler takdim etti.

Kardeş Belediye Başkanları Osmangazi’de Buluştu

Kardeş Belediye Başkanları Osmangazi’de Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim