• BIST 9524.59
  • Altın 2487.684
  • Dolar 32.5553
  • Euro 34.6917
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Kardan Yapılan İgloya 17 Kişi Sığdılar

Kardan Yapılan İgloya 17 Kişi Sığdılar
Bursa'nın İnegöl ilçesinde kardan yapılan 2,5 metrekarelik eve 17 kişi sığdı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde kardan yapılan 2,5 metrekarelik eve 17 kişi sığdı.

İnegöl'e bağlı Sulhiye mahallesindeki gençler eskimolara özenip evlerinin önüne iglo yaptı. İlçe merkezinde güneşli bir gün yaşanırken, yüksek kesimlerdeki mahalleler hala karla kaplı.

Hem kar yağışı hem de yarıyıl tatilini fırsat bilen gençler, bunu eğlenceye dönüştürdü. Zamanlarını kartopu oynayarak, kardan adam yaparak ve kızakla kayarak değerlendiren gençlerin yaptığı eskimo evi ise hayli dikkat çekti.

ESKİMOLARA ÖRNEK ALDILAR

Sulhiye Mahallesinde ikamet eden liseli iki genç, sömestr tatili fırsatını farklı eğlencelerle değerlendiriyorlar. Emin Özşen ve Bilal Yıldırım, bu eğlenceyi evlerinin önüne 2,5 metrekarelik iglo ile farklı boyuta taşıdı. Topladıkları karlarla iglo yapan gençler, zamanlarının çoğunu o kardan evde geçiriyor.

İnegöl merkeze 29 kilometre uzaklıktaki Sulhiye mahallesinde ikamet eden yakın akraba olan Mehmet Emin Özşen ve Bilal Yıldırım, akraba ve arkadaşlarını da kardan evlerine davet etti. Burada sohbet eden gençler içeriye 17 kişi sığınca kendileri de şaşkına döndüler.

1 METRE YÜKSEKLİĞİNDE

İglonun mimarlarından Mehmet Emin Özşen, "Okullar tatile girince bizde mahallemizde farklı uğraş içine girdik. Kar kalınlığı 30 santimetreyi geçti. Kartopu, kızak kaymak gibi eğlencelerden sıkılmıştık. Ev yapalım istedik. Eskimolara özendik biraz. Üç saat içinde iki kişi kardan ev yaptık. 1 metre yüksekliğinde, 2.5 uzunluğunda güzel bir ev oldu. Zamanımızın çoğu burada geçiyor. Bu eğlencemize yakın akrabalarımızı da ekledik. Onlarla burada sohbet ederek vakit geçiriyoruz" dedi.

Bilal Yıldırım ise, farklı bir eğlence yöntemine başvurduklarını ifade ederek, "Biraz soğuk ama güzel bir eğlence oldu. Kar keyfini böyle çıkarıyoruz" diye konuştu.

17 KİŞİ SIĞIYOR

Mahalle gençlerinin yaptığı igloya tam 17 kişi sığarken, kardan evden tek tek 17 kişinin çıkması şaşkınlık yaşattı. Gençler o anları ise kendi kameraları ile görüntüleyip sosyal medyada paylaştılar.

Kardan Yapılan İgloya 17 Kişi Sığdılar

Kardan Yapılan İgloya 17 Kişi Sığdılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim