• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Karda Yürürken Dikkat

Karda Yürürken Dikkat
Karda yürürken kayıp düşmemek için küçük adımlarla yürünmesi gerektiğini söyleyen Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Bezgincan, elleri...

Karda yürürken kayıp düşmemek için küçük adımlarla yürünmesi gerektiğini söyleyen Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Bezgincan, elleri cepte yürümenin de düşmede etkili olduğunu belirtti.

Karda yürümenin püf noktalarını açıklayan Gaziantep Özel Düztepe Yaşam Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Bezgincan, Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yerin kayganlaşması sonucu düşme vakalarının yaşanmaması için vatandaşların yürürken dikkat etmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi.

"YÜRÜRKEN VÜCUDUN AĞIRLIK MERKEZİNİ DENGEDE TUTUN"

Kışın karda ya da buzda yürümenin büyük sıkıntı olduğunu söyleyen Bezgincan, "Özellikle 60 ve 65 yaşın üzerindeki kişilerin, karda yürümeleri konusunda biraz daha hassas davranmaları gerekir. Yaşlıların kemikleri biraz daha hassas olduğu için düştüklerinde kemikleri hemen kırılabiliyor. Eğer ki dışarı çıkacaklarsa da bastonla yada birisinin yardımıyla çıksınlar. Yada tek başlarına karda dışarı çıkmasınlar" dedi.

"ELLER CEPTE YÜRÜMEYİN"

Karda yürürken herkesin dikkat etmesi gereken pozisyonların olduğunu söyleyen Bezgincan, "Özellikle yoğun bir şekilde yağan karda, yere düşmemek için küçük adımlarla daha yavaş yürümek gerekiyor. İkinci konu, vücudun kendi ağırlık merkezi üzerinde, dengede tutmak gerekiyor. Karda yürüdüğünüz zaman, vücudun ağırlık merkezinin biraz daha önde olması lazım. Buda belirli bir pozisyonda sağlanılıyor. Buz pozisyonda baş öne, eller iki yanda olacak şekilde serbest bırakılmalıdır. Kalça ve dizler hafif bükük yürümelidir. Ayak bilekleri de kısa ve bükük durumda kısa ve yavaş adımlarla, yürümeyi gerektiriyor. Bu pozisyona dikkat ettiğimiz zaman düşme riskinin daha az yaşamış oluruz" ifadelerini kullandı.

Karda Yürürken Dikkat

Karda Yürürken Dikkat

Karda Yürürken Dikkat

Karda Yürürken Dikkat

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim