• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Karda Mahsur Kalan Yaşlı Kadın Kurtarıldı

Karda Mahsur Kalan Yaşlı Kadın Kurtarıldı
Rize'de kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan köyde rahatsızlanan, kalp yetmezliği ve kemik erimesi bulunan 66 yaşındaki Saime Günaydın, ekiplerin yoğun çalışmasının...

Rize'de kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan köyde rahatsızlanan, kalp yetmezliği ve kemik erimesi bulunan 66 yaşındaki Saime Günaydın, ekiplerin yoğun çalışmasının ardından kar paletli ambulansa ulaştırıldı.

Derepazarı ilçesinde kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan köyde rahatsızlanan kalp yetmezliği ve kemir erimesi bulunan 66 yaşındaki Saime Günaydın, sağlık ekipleri ve köylüler tarafından kar paletli ambulansla hastaneye ulaştırıldı. İlçeye bağlı Çukurlu köyünde yaşayan ve kar dolayısıyla yolu kapanan köyde rahatsızlanan Günaydın'ın şikayetlerinin artması üzerine yakınları, cep telefonu ile ulaştıkları 112 ekiplerinden yardım istedi.

Rize Valiliği Kriz Merkezi yetkilileri, hastaya ulaşmak için sağlık ekipleri ile kar paletli ambulansı görevlendirdi. Köy merkezine kadar Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'ne ait 4x4 arazi tipi araçla ulaşan ekipler, Günaydın'ın evine ulaşmak için kar paletli ambulans ile harekete geçti. Ekipler belli bir mesafe ilerledikten sonra yol güzergahını kapatmış olan bir kamyonet ile karşılaştı. Sahibine ulaşan ekipler, aracın yolda çekilmesi için çalışma başlattı. Soğuktan motoru donan araç çalışmadı. Bunun üzerine köylüler parfüm ve çakmak yardımıyla motoru ısıtıp kamyoneti çalıştırmak istedi. Fakat araç yine de çalışmadı. Daha fazla zaman kaybetmek istemeyen ekipler, kamyonet ile kar paletli ambulansın kepçesi arasında bir halat bağladı. Halat yardımıyla yoldan çekilen kamyonet, ambulansın kepçesi yardımıyla da bir evin bahçesine itildi.

Tekrar harekete geçen ekipler, bu sefer de yoğun kar yağışından dolayı yolu kapatmış olan ağaçlar ile mücadele etmek zorunda kaldı. Kar paletli ambulansın kepçesinin yardımıyla ağaç dallarının bir kısmı kırıldıktan sonra tekrar ilerlemeye çalışan ekipler, Günaydın'ın evine yaklaşık 50 metre mesafeye kadar kar paletli ambulansla ulaşabildi.

Sedye yardımıyla evinden alınan Günaydın, köylülerin ve sağlık personellerinin yardımıyla kar üzerinde taşınarak kar paletli ambulansa ulaştırıldı. Ekipler tarafından kar paletli ambulansta ilk müdahalenin ardından, köy merkezinde hazır bekletilen ambulansa ulaştırılan Günaydın, sevk edildiği Rize Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Ekiplere teşekkür eden Saime Günaydın'ın oğlu Yaşar Ali Günaydın, "Annem yıllardır kalp hastası ve kemik erimesi rahatsızlığı bulunuyor. Ağrıları artınca yardım istedik. Ekipler yoğun çabalar sonucunda anneme ulaştı. Allah devletimizden razı olsun" dedi.

Karda Mahsur Kalan Yaşlı Kadın Kurtarıldı

Karda Mahsur Kalan Yaşlı Kadın Kurtarıldı

Karda Mahsur Kalan Yaşlı Kadın Kurtarıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim