• BIST 9538.11
  • Altın 2486.5
  • Dolar 32.5
  • Euro 34.7941
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Karayılan'dan Erdoğan'a Çağrı! Biz Hazırız

Karayılan'dan Erdoğan'a Çağrı! Biz Hazırız
PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak "Öcalan'ın özgürlük koşulları sağlanırsa Dolmabahçe müzakerelerinin başlamasına hazırız." dedi.

Terörist Murat Karayılan Nevruz dolayısıyla bir televizyon kanalına açıklamalarda bulundu.

Karayılan, "Eğer Tayyip Erdoğan ve AKP bu katliamcı, ırkçı tavrından geri adım atarsa, Nevruz yeni bir atılım ve çözümün gelişmesine vesile olabilir." dedi.

MÜZAKERELER BAŞLASIN

''Dolmabahçe anlaşması çerçevesinde müzakerelerin başlamasına, hareket olarak hazır olduğumuzu belirtiyoruz." diyen Karayılan, Öcalan'ın özgürlük koşullarının sağlanmasını ise şart koştu.

"NEVRUZ BARIŞI HEDEFLİYOR"

Murat Karayılan'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

"Nevruz birlik, mücadele ve özgürlük günüdür. Barış özgürlük ile mümkündür. Dolayısıyla Nevruz'un barışı hedeflediğini söyleyebiliriz. Mücadelemiz ile daha çok anlam kazanan Nevruz, bizler için her zaman yeni başlangıçlar, yeni atılımlarının başlangıcı olmuştur. Bu temelde güncellenen Nevruz, Kürdistan'da bir halkın ve ulusun bayramı olarak meşrulaştı.

"YASAKLANAN HER YERDE KUTLANMALIDIR"

AKP devleti her gün bir kentte Nevruz kutlamasını yasaklıyor. Diz çöktürme planı çerçevesinde kutlamalar yasaklanıyor. Zaten bu temelde Kürtleri baskı altına alıp, haklarını elinden almayı planlıyor. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Halkımız Nevruz'u kutlamalıdır. Yasaklanan yerlerde Nevruz kitlesel kutlanmalıdır.

2016 Nevruzu'nu tarihi bir süreçte karşılıyoruz. Şuan savaş durumu yaşanıyor. Böylesi bir dönemde karşıladığımız Nevruz'un yeni bir başlangıç olabileceğini belirtiyoruz. Nasıl ki Önderliğimiz 2013'te adım attı, 2016 Nevruz'u da buna adaydır.

"BİZ HAZIRIZ"

Eğer Tayyip Erdoğan ve AKP bu katliamcı, ırkçı tavrından geri adım atarsa, Nevruz yeni bir atılım ve çözümün gelişmesine vesile olabilir. Bu temelde beklenti içinde olanlara; Önder Apo'nun özgürlük koşulların sağlanması ve izleme heyeti gözetimi altında Dolmabahçe anlaşması çerçevesinde müzakerelerin başlamasına, hareket olarak hazır olduğumuzu belirtiyoruz.

"PKK HENÜZ ŞEHİR SAVAŞINA BAŞLAMADI"

Bazıları PKK'nın şehir savaşına başladığını söylüyor. Hayır PKK şehir savaşına henüz başlamış değil. Gençlere, halka yönelen AKP'ye karşı, halk polislerin mahallelerine girmesini engellemek için masumane bir şekilde hendek kazdı ve panzerlerin geçmesini önledi."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim