• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Karayalçın: İstanbul'da oylarımızı 300 bin artırdık

Karayalçın: İstanbul'da oylarımızı 300 bin artırdık
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, 26-27 Aralık tarihlerinde yapılacak İstanbul İl Başkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, 26-27 Aralık tarihlerinde yapılacak İstanbul İl Başkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını ve yeni başkanın seçileceğini söyledi. Kendi dönemindeki çalışmalar sonucunda İstanbul'daki oylarını 300 bin artırdıklarını belirten Karayalçın, buna rağmen milletvekili sayısını artıramama nedeni olarak seçim sistemini gördüklerini söyledi.

Murat Karayalçın, partisinin İstanbul İl Başkanlığında hem veda hem de döneminde yapılan çalışmaları anlatmak için basın toplantısı düzenledi. 1 Kasım seçimlerine gidilirken İstanbul'da CHP oylarını 400 bin artırmayı hedeflediklerini belirten Karayalçın şöyle konuştu: "18 Aralık 2014 tarihinde başladığım görevi 26-27 Aralık taki 35.kongremizde yeni başkanımıza bırakacağım. 7 Haziran seçimlerinde CHP olarak 2 milyon 439 bin oy aldık. 1 Kasım seçimlerine giderken il yönetimi olarak hedefimiz oylarımızı 400 bin artırmaktı. 1 Kasım seçimlerinde yaklaşık 300 bin yeni oy aldık. Böylelikle oylarımız 2 milyon 730 bine çıktı. Kimi illerde oylar azalmasına karşın yeni milletvekilleri çıkarken İstanbul'da 300 bin yeni oya rağmen yeni milletvekili çıkaramamızı seçim sistemine bağlıyorum."

'İSTANBUL'UN ÖLÜM FERMANI OLUR'

AKP'ye yönelik eleştirilerini özellikle kentsel yönetim konusunda yoğunlaştıran Karayalçın, İstanbul'un yoğunluğunu daha da artıracak şekilde hareket etmenin İstanbul'un ölüm fermanı olacağını ifade etti. Karayalçın, "İstanbul'da tahminlere göre 4 milyon konutun yüzde 25'inin hatta bir buçuk milyonunun kentsel dönüşüme tabi tutulması gerektiği belirtiliyor. Bu kadar konutun yenilenmesinin sadece ekonomik değil toplumsal doku açısından da büyük önem taşımaktadır. Bu süre içinde İstanbul'u yöneten AKP'li belediyeler ve bakanlıkların kentsel dönüşüme yanlış yaklaştıklarını saptadık. AKP'nin kentsel dönüşüm finansmanı ile ilgili yaklaşımını İstanbul'un ölüm fermanı olarak görüyorum. AKP bunun finansmanını yoğunluk artırarak görmektedir." şeklinde konuştu.

'GÖREV VERİLDİ, YAPTIM'

Gazetecileri sorularını da cevaplayan Karayalçın, il başkanlığını kendisine verilen bir görev olarak gördüğünü ve yeni adayların ortaya çıkmasıyla yeniden aday olmasına gerek kalmadığı için aday olmayacağını söyledi. Parti meclisine aday olup olmayacağı konusunda da değerlendirme yapan Karayalçın, parti meclisinin mevcut yapısının değiştirilmesi gerektiğini, parti meclis yapının Meclis yapısı gibi düzenlenmesi ve o şekilde çalışması gerektiğini bu nedenle de eksik olarak gördüğü bir yer için de aday olmasının söz konusu olmadığının altını çizdi.

Öte yandan CHP İstanbul İl Başkanlığı içi de adaylar seçim çalışmalarını sürdürüyor. Başkan adaylarından Gökan Zeybek, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, "Biz sokakları Ak Parti'ye teslim edemeyiz. Basını yandaşlaştırılmışsa, muhalif olanları sindirilmiş ve korkutulmuşsa, televizyonlar gece yarısı baskınlarla el değiştirmişse o zaman bizim kendimizi ifade edeceğimiz yalnızca meydanlar ve sokaklar kalıyor. Ben İl Başkanı olursam söz veriyorum. Galatasaray'dan Taksim'e yapılan yürüyüşleri yapmak istemiyorum. Bir toplumsal muhalefeti örgütlemek istiyorsam, bunu Ümraniye'nin, Kâğıthane'nin, Bağcılar'ın meydanında yapmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim