• BIST 9685.43
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C

Karatekin Üniversitesi Öğrenci Konseyi: Huzur ortamı bozulmasın

Karatekin Üniversitesi Öğrenci Konseyi: Huzur ortamı bozulmasın
Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla önceki gün bir araya gelen ve Kürtçe sloganlar...

Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla önceki gün bir araya gelen ve Kürtçe sloganlar atarak halay çeken grupla ilgili basın açıklaması yaptı.

Uluyazı Kampüsü yemekhane önünde öğrencilerin katılımıyla yapılan basın açıklamasında Konsey Başkanı Adnan Taha Tuğrul, şunları söyledi: "Bir grup üniversite öğrencisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü bahane ederek Çankırı Karatekin Parkı'nda program düzenlemiş ve PKK sempatizanlığı yapmıştır. Teröre en çok şehit veren iller arasında olan güzel Çankırı'mız, daha birkaç hafta önce gelen şehit haberleri ve Ankara bombalı saldırısında Çankırı'nın üç evladını kaybetmesinin şokunu üzerinden atamadan böyle bir olayın yaşanması bizleri derinden üzmüştür. Buradan hareketle bir kez daha söylemek gerekmektedir ki Kürt kökenli kardeşlerimizin temsilcisi PKK terör örgütü değildir. Biz ayrıştıran değil birleştiren olarak vatanımıza, bayrağımıza, milletimize bağlı Kürt kökenli kardeşlerimizle bin yıllık kardeşliği üniversitelerimizde de yaşatacağız. Biz bunları yaparken devletin yetkilileri de üniversitelerde yuvalanmış ve herhangi bir terör örgütünün propagandasını yapan yahut şiddet içerikli eylemlerde bulunan tüm kişi ve gruplardan arındırmalıdır."

Üniversite içerisinde ayrım yapmadıklarını vurgulayan Başkan Tuğrul, "Bizler üniversitemizde Türk'ü, Kürt'ü, Sünni'si, Alevi'si, her inanç ve her etnik kökenden insanlarla huzur içinde yaşıyoruz. Kampüsümüzdeki bu huzur ortamını bozmak isteyen hiçbir gruba fırsat vermeyeceğiz." diye sözlerini tamamladı. Toplanan grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Çankırı'da, önceki gün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya gelen kız öğrenciler ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşanmış ve polis grupları dağıtmak için havaya ateş açmıştı.

Cihan

Karatekin Üniversitesi Öğrenci Konseyi: Huzur ortamı bozulmasın

Karatekin Üniversitesi Öğrenci Konseyi: Huzur ortamı bozulmasın

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim