• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Karatekin Üniversitesi Eğlence Ve Konserleri İptal Etti

Karatekin Üniversitesi Eğlence Ve Konserleri İptal Etti
Çankırı Karatekin Üniversitesi, art arda gelen şehit haberleri nedeniyle düzenleyeceği tüm konserleri iptal edip, konser bütçesini şehit ailelerine verme...

Çankırı Karatekin Üniversitesi, art arda gelen şehit haberleri nedeniyle düzenleyeceği tüm konserleri iptal edip, konser bütçesini şehit ailelerine verme kararı aldı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi 09-14 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştireceği 9. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yapılması planlanan konser organizasyonlarını 17 Şubat 2016 tarihinde Ankara'da meydana gelen hain saldırı nedeniyle iptal etti.

Karatekin Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Adnan Taha Tuğrul, okul yönetimi ve örencilerle görüşerek aldıkları karar sonucunda her yıl düzenledikleri konserleri iptal etme kararı aldıklarını açıkladı.

Tuğrul, "Ülkemizin son zamanlarda içinde bulunduğu durum bizi derinden yaralamaktadır. Biz Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencileri olarak tüm üniversitelerde olduğu gibi Baha şenlikleri yapıp konserler düzenlemekteyiz. Yaşanan terör olayları artmaktadır ve son olarak Ankara'da yapılan hain saldırıdaki ilimizden de 3 şehidimiz var. Bunca acıdan sonra biz bu festivaldeki konserleri iptal etme kararı aldık" ifadelerini kullandı.

Tuğrul, ülkenin kan ağladığı bu ortamda eğlence düzenlemenin uygun olmadığının altını çizdi.

KONSER BÜTÇESİ ŞEHİT AİLELERİNE

Konserler için hatırı sayılır bütçeler ayrıldığını ifade eden Tuğrul, "Konser için anlaştığımız ve sponsorlarımız tarafından karşılanacak olan sanatçılarımıza ödenecek ücretleri Ankara patlamasında şehit olan 3 hemşehrimizin aileleri ve çocukları için harcama kararı aldık. Umarız bu diğer üniversitelerimize de örnek olur. Türk Milleti olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bu zaman da Allah milletimize inşallah böyle acılar tekrar yaşatmaz. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Karatekin Üniversitesi'nin düzenleyeceği etkinlikler kapsamında 28 Şubat'ta Aydilge ve İbrahim Erkal'ın yanı sıra 9 - 14 Mayıs tarihlerinde de Atena ve Koray Avcı Çankırı'da sahne alacaktı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim