• BIST 9639.99
  • Altın 2477.673
  • Dolar 32.4931
  • Euro 34.6107
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Karatede Türk Rüzgarı

Karatede Türk Rüzgarı
İstanbul'un ev sahipliğinde düzenlenen 18. Büyükler Balkan Karate Şampiyonası'nı Türkiye, toplamda kazandığı 16 madalya ile zirvede tamamladı.

İstanbul'un ev sahipliğinde düzenlenen 18. Büyükler Balkan Karate Şampiyonası'nı Türkiye, toplamda kazandığı 16 madalya ile zirvede tamamladı.

18. Büyükler Balkan Karate Şampiyonası'nda son güne zirvede başlayan Türkiye, ikinci gün kazandığı 8 madalya ile toplam madalya sayısını 16'a yükselterek takım halinde zirveye çıktı. Balkan Karate Federasyonları Birliği'ne üye Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Türkiye olmak üzere toplam 11 ülkeden 265 sporcunun katıldığı Büyükler Balkan Karate Şampiyonası'nda ikinci gün üç ferdi dört takım toplamda yedi kategoride madalya sahiplerini buldu.

Emre Vefa Göktaş, Yusuf Yağız Ücebakan ve Cengizhan Koca'dan oluşan bay kata takımı, finalde karşılaştığı Sırbistan'ı 5-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Bayan kumite 55 kiloda ise finale kadar zorlamadan ilerleyen Aleyna Sezer, final müsabakasında Sırp Branka Arandjelovic ile karşılaştı. Genç sporcu, 0-0 berabere biten maçta rakibini hakem kararıyla mağlup ederek kürsünün zirvesine çıktı. Aynı kiloda 2015 yılında İsviçre'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 21 Yaş Altı Avrupa üçüncüsü olan milli sporcu Büşra Tosun da çıktığı repesaj mücadelesinde 50 kiloda son Avrupa üçüncüsü milli sporcu Selva Nur Akkurt ile karşılaştı. İki milli Türk sporcunun rekabetinde kazanan taraf 3-0'lık skorla Büşra Tosun oldu.

60 kilo kumitede final mücadelesine çıkan Eyüp Güler de, Makedon rakibi Emil Pavlov'a 4-1 mağlup olarak ikincilik kürsüsüne çıktı.

Kumite 60 kilo repesaj finali de iki Türk'ün maçına sahne oldu. Milli sporcular Eray Şamdan ve Ökkeş Taşoğlu bronz madalya için kıyasıya rekabet etti. İkilinin mücadelesinde Ökkeş Taşoğlu'nu hakem kararıyla geçen Avrupa ve Dünya şampiyonu Eray Şamdan, bronz madalyayı boynuna astı.

Bir diğer Türk mücadelesinin yaşandığı 50 kilo kumitede ise Sevil Baş ile Tuğçe Demiş karşı karşıya geldi. İkilinin mücadelesinde bronz madalya 2-0'lık skorla Sevil Baş'ın oldu.

Bayan kata takımını oluşturan Dilara Bozan, Rabia Küsmüş ve Gizem Şahin ekibi, 4 takımın yer aldığı şampiyonada, ilk turda karşılaştığı Makedonya'ya 4-1 yenilerek üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Erkek takım kumitede ülkemiz adına tatamiye çıkan Uğur Aktaş, Müslüm Baştürk, Gökhan Gündüz, Aykut Usda, Sabır Ahmet Uygur, Alparslan Yamanoğlu ve Erdem Asker ekibi, repesaj finaline çıktığı Slovenya'yı 4-0 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

DELİHASAN: "AVRUPA'DAN SONRA BALKANLARI DA DİZE GETİRDİK"

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan Kıbrıs'ın Limassol kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda olduğu gibi İstanbul'daki Balkan Şampiyonasını da zirvede tamamlamanın gurur verici olduğunu ifade etti. Başkan Esat Delihasan, "Kendi evimizde zirveye çıkmak gurur verici. Kürsüye çıkarak ülkemizi gururlandıran tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Daha çok çalışmamız ve önümüzdeki Dünya ve Avrupa Şampiyonası'na sıkı hazırlanmamız gerekiyor, çalışmalarımız bu yönde devam ediyor" diye konuştu.

Karatede Türk Rüzgarı

Karatede Türk Rüzgarı

Karatede Türk Rüzgarı

Karatede Türk Rüzgarı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim