• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Karateciler ilk günü 7 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamladı

Karateciler ilk günü 7 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamladı
Kıbrıs'ın Limasol kentinde düzenlenen 43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nın ilk gününde milliler, kazandığı 7 altın, 1 gümüş...

Kıbrıs'ın Limasol kentinde düzenlenen 43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nın ilk gününde milliler, kazandığı 7 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile ülkeler sıralamasında ilk sıraya yerleşti.

Şampiyonanın ilk gününde dün tatamiye inen; Ali Sofuoğlu, Emre Vefa Göktaş, Selahattin Güngel, Duygu Yemenici, Ömer Abdurrahim Özer, Ömer Faruk Ateş ve Samed Gök altın madalya kazanarak, İstiklal Marşı'nı 7 kere çaldırdılar.

Organizasyonun ikinci gününde ise Ayca Düzgel, Beyza Nur Ay ve Hatice Başkaya'dan oluşan Ümit, Genç Bayan Kata Takımı ile Emre Vefa Göktaş, Yusuf Yağız Ücebakan ve Cengizhan Koca'dan oluşan Ümit, Genç Bay Kata Takımı tatamiye çıkacak.

Ayrıca kumitede şu sporcular madalya için mücadele edecek:

Büşra Yıldız: Genç Bayan Kumite 48 kilo

Talya Pekmezoğlu: Genç Bayan Kumite 53 kilo

Neşe Kıymet Diker: Genç Bayan Kumite 59 kilo

Eda Eltemur: Genç Bayan Kumite + 59 kilo

Furkan Korkmaz: Genç Bay Kumite 55 kilo

Oğuzhan Furkan Kaçar: Genç Bay Kumite 61 kilo

Metehan Yılmazer: Genç Bay Kumite 68 kilo

Ozan Gökçen: Genç Bay Kumite 76 kilo

Furkan Kayalı: Genç Bay Kumite + 76 kilo

10 MADALYA BÖYLE GELDİ

43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nın ilk gününde tatamiye çıkan milliler, 7 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile tarih yazdı.

Ümit Erkekler Kata'da Dünya üçüncüsü milli sporcu Selahattin Güngel, zorlanmadan geçtiği ilk turların ardından finalde Makedon Abdurahim Idriz ile karşılaştı. Rakibini 5-0 yenen temsilcimiz, kürsünün zirvesine çıktı.

Genç Erkekler Kata'da son Avrupa şampiyonu Emre Vefa Göktaş, finale kadar puan kaybı yaşamadan gelmeyi başararak finale kadar 5-0'lık sonuçlarla ilerledi. Emre, finalde Avrupa ve dünya beşincisi Alman rakibi Morris Tellocke'i de aynı sonuçla yenerek üst üste ikinci defa Avrupa şampiyonu unvanına sahip oldu.

21 Yaş Altı Erkekler Kata'da ise ilk maçında Sloven rakibini 4-1 yenen Ali Sofuoğlu, sonraki diğer turları 5-0'lık galibiyetlerle geçerek finalde, 2014 yılında genç kategorisinde Avrupa şampiyonu İspanyol Sergio Galan Lopez ile karşılaştı. Altın madalya mücadelesinde 5-0'lık skorla kazanan taraf milli sporcu Ali Sofuoğlu oldu.

Ümit Erkekler Kumite 52 kiloda temsilcimiz Ömer Abdurrahim Özer, finalde karşılaştığı Fransız rakibi Milton Boisseron'u 4-0'lık skorla geçerek altın madalya kazandı.

Ümit Erkekler Kumite 57 kiloda Ömer Faruk Ateş de altın madalya kazanan bir diğer sporcu oldu. Finalde İspanyol Alberto Moreno Jimenez ile karşılaşan temsilcimiz rakibini 2-0 yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

Ümit Bay Kumite 70 kiloda Samed Gök, 10-0 galibiyetle başladığı Avrupa şampiyonasının finalinde, Yunan rakibi Konstantinos Mastrogiannis'i hakem kararıyla yenerek altın madalya kazandı.

Ümit Bayan Kumite 47 kiloda Duygu Yemenici, altın madalya için karşılaştığı dünya beşincisi Rus rakibi Kristina Kozerenko'yu 1-0 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu.

Ümit Bayan Kumite 54 kiloda temsilcimiz Gülşen Demirtürk, Ukraynalı Diana Shostak ile karşılaştığı final mücadelesinde, rakibine 4-0 mağlup olarak ikincilik kürsüsüne çıktı.

Genç Bayan Katada Beyza Nur Ay, repesaj finalinde karşılaştığı Bosna Hersekli rakibi Amina Tahirovic'i 3-2 yenerek üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Ümit Erkekler Kumite +70 kiloda Ömer Faruk Arslan, Slovak Tomas Kosa ile karşılaştığı repesaj finalinden 5-0 galip ayrılarak Avrupa üçüncüsü oldu.

21 Yaşaltı Bayan Kata'da dünya üçüncüsü milli sporcu Dilara Bozan, ilk karşılaşmasını 5-0'lık skorlarla geçerken, İsponyol Margarita Martos Morata'ya 4-1 kaybederek repesaj mücadelesine kaldı. Repesajda Sırbistan'dan Bojana Mladezic ile karşılaşan temsilcimiz, tatamide 5-0 mağlup ayrılarak madalya şansını kaybetti.

Ümit Bayan Katada Esilay Kılıç, ilk tur karşılaşmasında Polonyalı Aleksandra Jedrzejczyk'e 3-2 yenilerek şampiyonaya veda etti.

Ümit Erkekler Kumite 63 kiloda ikinci tura çıkan temsilcimiz Alican Sağır, mağlup olarak ayrıldığı tatamiye repesaj mücadelesi için tekrar indi. Milli sporcumuz, Alman Michel-Justin Boldt ile girdiği mücadeleyi 1-0 kaybederek üçüncülük şansını kullanamadı ve elendi.

Ümit Bayan Kumeti +54 kiloda Kayra Zengin, Avrupa beşincisi Rus Tatiana Shustova'a 8-6 yenilerek ikinci turda elendi.

ESAT DELİHASAN: TÜM SPORCULARIMIZ ÜSTÜN BAŞARI GÖSTERDİ

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Avrupa Karate Şampiyonası'nda 1 günde 7'si altın olmak üzere toplam 10 madalya kazanarak, ülke halinde bir rekora imza attıklarını söyledi.

Şampiyona öncesinde yapılan disiplinli çalışmaların meyvelerini aldıklarını belirten Başkan Esat Delihasan, "Madalya kazansın kazanmasın, mücadele eden bütün sporcularımızı alınlarından öpüyorum. Tüm sporcularım üstün başarı gösterdiler. Bu herkesin ortak başarısı. Madalya avımız devam edecek." dedi.

Karateciler ilk günü 7 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamladı

Karateciler ilk günü 7 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamladı

Karateciler ilk günü 7 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamladı

Karateciler ilk günü 7 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamladı

Karateciler ilk günü 7 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim