• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Karate Milli Takımı Kıbrıs'a çıkarma yapıyor

Karate Milli Takımı Kıbrıs'a çıkarma yapıyor
43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası, 5-7 Şubat tarihlerinde Kıbrıs'ta yapılacak.

43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası, 5-7 Şubat tarihlerinde Kıbrıs'ta yapılacak.

Türkiye'yi tam kadro temsil edecek olan Karate Milli Takımı, 1 Şubat sabah 07.30'da Atina'ya gidecek. Milliler daha sonra şampiyonanın yapılacağı Kıbrıs Rum Kesimi'nde Limasol kentine geçecek.

Karatede yılın en önemli organizasyonları arasında olan 43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası, 5-7 Şubat tarihleri arasında Kıbrıs Rum Kesimi'nde Limasol şehrinin ev sahipliğinde yapılacak. Organizasyonda 48 ülkeden 943 sporcunun mücadele etmesi bekleniyor.

Spiros Kiprianu Spor Salonu'nda yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda 33'ü ferdi, 2'si takım dalında madalya dağıtılacak. 1973 yılından bu yana düzenlenen şampiyonada Türkiye, tüm kategorilerde mücadele verecek.

Şu ana kadar 48 ülkeden 943 sporcunun kayıt yaptırdığı şampiyonada ülkemizi temsil edecek Karate Milli Takımımız, kadrosunda önemli yıldızları barındırıyor. Geçtiğimiz yıl İsviçre'nin Zürih kentinde yapılan şampiyona'da altın madalyayı ülkemize getiren erkeklerde; ümitler kumitede Samed Gök, genç katada Emre Vefa Göktaş, kata takımını oluşturan Emre Vefa Göktaş, Yusuf Yağız Ücebakan, Cengizhan Koca ve 21 yaş altında Alparslan Yamanoğlu; bayanlarda ise, genç ferdi katada Avrupa ikincisi Dilara Bozan ve 21 yaş altı kumitede Avrupa üçüncüsü Vildan Güvercin bu isimlerin başında geliyor.

Geçen yıl Endonezya'da dünya şampiyonu olan 21 yaş altı milli katacımız Ali Sofuoğlu ve aynı organizasyonda dünya üçüncüsü olan ümit katada Selahattin Güngel bu kez Avrupa şampiyonluğu için tatamiye inecek.

2015'DE 13 MADALYA

Karate Milli Takımı, 1 Şubat Pazartesi günü, saat 07.30'da, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Atina'ya gidecek. Milliler daha sonra, şampiyonanın yapılacağı Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki Limasol şehrine geçecek.

Son Avrupa Şampiyonası'nda; yedi altın, iki gümüş ve dört de bronz madalya kazanan Türkiye, toplamda 13 madalya ile şampiyonayı ülkeler sıralamasında üçüncü sırada tamamlamıştı. Tüm şampiyonalarda aralıksız mücadele eden Karate Milli Takımı, 2013 yılında Konya'da düzenlediği Ümit-Genç Avrupa Şampiyonası ve 21 Yaş Altı Avrupa Kupası'nda 11 altın, dört gümüş üç de bronz madalya alarak toplamda 18 madalya ile ülkeler sıralamasında birinci sıraya yükselmişti.

ESAT DELİHASAN: MARŞIMIZI TÜM AVRUPA'YA EZBERLETECEĞİZ

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Türk karatesinin güçlü bir altyapıya sahip olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Parlak geleceği olan bir milli takımımız var ve inanıyorum ki Avrupa Şampiyonası'nda da yükselişimizi sürdüreceğiz. Sonuna kadar mücadele eden sporcularımız, ay yıldızlı bayrağımızı gönderden indirmeyerek İstiklal Marşımızı tüm Avrupa'ya ezberletecek inşallah."

Karate Milli Takımı Kıbrıs'a çıkarma yapıyor

Karate Milli Takımı Kıbrıs'a çıkarma yapıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim