• BIST 9710.99
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Karatay, Ankara’daki Terör Saldırısını Kınadı

Karatay, Ankara’daki Terör Saldırısını Kınadı
AKSARAY (İHA) – AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte dün Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınadı.

AKSARAY (İHA) – AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte dün Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınadı. Dün Ankara'da saat 18.30 sıralarındaki terör saldırısında 37 kişinin hayatını kaybettiğini, 122'ye yakın vatandaşın yaralandığını belirten Abdulkadir Karatay, "Yaralıların 19'unun durumu ağır. İnşallah onlarda şifa bulup hastaneden taburcu olacaklardır. Öncelikle kalleşçe, kahpece, haince yapılan bu saldırıyı lanetle kınıyoruz. Terör eylemleri biliyorsunuz hep açıkladığımız gibi mevcut düzeni yıkmaya, bozmaya, insanların refahını bozmaya yönelik eylemdir. Kanuna, nizama uymayan eylemlerdir. Ama şunu açıkça ifade edelim ki, terör eylemleri dünyanın hiçbir ülkesinde başarıya ulaşamadığı gibi Türkiye'de de başarıya ulaşamayacaktır" dedi.

Karatay, 30 yıldan fazladır ülkemizde terörle mücadele ettiğimizi belirterek şunları söyledi: "Son yıllarda bu mücadele en şiddetli halini almıştır. Terör, bugün itibari ile baktığımızda sadece bir PKK tarafından yapılmıyor. Bugün PKK, DAEŞ, DHKP/C, YPD, PYG var. Devletimiz bunlarla mücadele etmektedir. Devletimiz, milletimiz, hükümetimiz bu manada elinden gelen bütün gayreti gösteriyor. Terör örgütü, hiçbir zaman başarıya ulaşamadığı gibi bundan sonra da başarıya ulaşamayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ifade ettiği şekilde, terör dize getirilecektir diyorum."

Tarihimiz boyunca içeriden yıkılmış birçok devlet olduğunu aktaran İl Başkanı Karatay, şunları söyledi:

"Ama şunu bilmeliler ki, Türk milleti bu terör eylemleri karşısında her gün daha da kenetlenerek buna yurdun bütün sathında ve hatta yurdun da ötesinde Türk-İslam coğrafyasında ümmetle beraber karşılık verecektir. Kenetlenecektir, birlikte olacaktır. Bu mücadele biz galip gelene kadar, ülkemizde tek bir terör örgütü, eylemcisi kalmayana kadar devam edecektir."

"MÜCADELEMİZ YEDİ DÜVELE KARŞI"

Sadece şehir veya dağda mücadele edilmediğini aktaran İl Başkanı Karatay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mücadelemiz aslında yedi düvele karşı dünyanın her sathında devam ediyor. Ama biz şunu biliyoruz ki, tarih boyunca hiçbir zaman İslam coğrafyası başta olmak üzere mazlumların, gariplerin elinden tutan bu millet yine bundan sonra da bu mücadelesinde mazlum ve gariplerin yanında yer alarak, vatandaşının kılına zarar gelmeden terör örgütlerine karşı mücadele ederek istediği amaca ulaşacaktır. Teröre asla teslim olmayacağımızı ifade etmek istiyorum. Vermek istedikleri mesaj bizi yıldırmayacak. Bizi daha çok birbirimize bağlayacak ve dünden daha güçlü olarak bu mücadelemizi devam ettireceğiz. Evet, canımız yanıyor, acıyor ama biz bu toprakları kolay kazanmadık. Bu topraklar için büyük bedel ödedik. Halen büyük bedel ödemeye hazırız. Şahsım başta olmak üzere herkes, bütün kardeşlerimiz bu topraklar için her türlü bedeli ödemeye hazır. Şehitlik sadece askerlerimize, polislerimize değil, Rabbim bize de nasip etsin. Biz bu mücadele de asla ve asla yılmayacağız. Terörü tekrar tekrar lanetliyorum. Ankara'da hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı, aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralı kardeşlerimize de acil şifa diliyorum."

Terör bitene kadar devletimize, hükümete ve güvenlik güçlerimize her türlü desteği vereceklerini anlatan Karatay, şunları söyledi: "Terör asla ve asla amacına ulaşamayacak. Bu topraklar bizim, bu toprakların evladıyız. Bu topraklarda da bir tek fert kalana kadar bu mücadelemiz devam edecek. Tüm terör örgütleri bir aya gelip birleşseler de asla yılmadan mücadelemize devam ederek bu topraklarda huzuru, refahı yeniden tesis ettiğimiz gibi, inşallah Türk coğrafyasının, İslam coğrafyasının umudu olan Türkiye'nin dünyada yeniden mazlumun yanında zalimin karşısında mücadele edeceğiz."

"YURTTAŞLARIMIZ İNFİALE KAPILMASIN"

Vatandaşlara seslenen Başkan Karatay, sözlerini şöyle tamamladı: "Terör örgütlerinin canlı bomba eylemleriyle, şiddetle, ulaşmak istedikleri amaç oradaki birkaç kardeşimizin veya yüzlerce kardeşimizin canına kıymaktan daha ziyade vatandaşımızı özellikle toplumda psikolojik bir harekata sürüklemek. Vatandaşımız bu konuda rahat olsun. İnşallah kısa sürede terör örgütünden temizlendiği zaman eski günlerimizi belki daha büyük Türkiye olarak yeniden büyük Türkiye'nin inşası olarak yeniden göreceğiz. Çünkü biz her manada, her alanda bu mücadeleyi devam ettiriyoruz. Şu an terör örgütünün paniklediğini de ifade etmek istiyorum. Karanlıklardan sonra biliyorsunuz sabahın aydınlığı gelir. İnşallah o günlerimiz yakındır. Allah'ın izni ile Türkiye önümüzdeki birkaç ay içinde bu sorunların hepsinden hızlı bir şekilde kurtularak yeniden büyük Türkiye, yeniden Allah'ın izni ile güçlü Türkiye ile beraber vatandaşımızı dünyada dün olduğu gibi bugün de en yüksek refah düzeyine çıkaracaktır."

Karatay, Ankara’daki Terör Saldırısını Kınadı

Karatay, Ankara’daki Terör Saldırısını Kınadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim